Haberler

Millet ve Adalet Partisi Kuruldu

Güncelleme:

İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında olduğu Millet ve Adalet Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi.

Eski İçişleri Bakanı Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında bulunduğu Millet ve Adalet Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi. Şahin'in partisinin isminin resmen açıklanmasının ardından sosyal medyada "AK Parti'yi taklit ediyor" yorumları yapıldı.

"HÜKÜMET KABİLİYETİNİ KAYBETMİŞTİR"

Partinin kurucu üyelerinden Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, Millet ve Adalet Partisini kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sundu. Bakanlıktan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdemir, bugünü Türk siyasi hayatında milat olarak gördüklerini söyledi.

Siyaset kurumunun iktidar ve muhalefetiyle ülkeyi yönetemez hale geldiğini savunan Bozdemir, "Ülkemizde şuan demokrasi, hukuk ve ahlak askıya alınmıştır. Mevcut hükümet, artık yönetme melekelerini ve kabiliyetini kaybetmiştir" dedi.

"SİYASET KURUMUNU YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ"

Partinin adının Millet ve Adalet Partisi olarak belirlenmesinin sebebini de açıklayan Bozdemir, şöyle devam etti: "Millet, kaybettiğimiz birlik ve beraberliğimizi ifade ediyor. Millet olmanın güzel vasfını tekrar kazanırız diye milleti koyduk. Adalet ise maalesef şuan en çok hırpalanan, toplumda adalete karşı olan güven, tamamen sarsılmış durumda. Bizi yeni bir parti olarak düşünmeyin. Biz, 'yeni siyaset' diyoruz. Siyaset kurumunu yeniden yapılandıracağız, yeniden kuracağız. Lider ve menfaat odaklı olmayan, başkalarını ötekileştirmeyen, bütün insanımızı kucaklayan... Bu ülkede tekrar birliği, beraberliği ve huzuru yakalamak istiyoruz. Siyaset kurumu, kin ve nefret söylemleriyle toplumu ciddi manada ayrıştırmış, toplum bir umutsuzluğa düşmüştür. Biz milletimize inanıyoruz, güveniyoruz."

Hedeflerinin ne olduğu yönündeki soru üzerine Mehmet Bozdemir, temel hedeflerinin toplumsal uzlaşı ve barışı temin olduğunu söyledi.

"BÜYÜK KATILIMLAR OLACAK"

Bozdemir, "Hukuk, güvenlik güçleri itibarsızlaştırıldı, devlet itibarsızlaştırıldı" dedi.Partilerini milletten gelen talepler üzerine kurduklarını ifade eden Bozdemir, en kısa zamanda örgütlenmeyi tamamlayarak seçimlere gireceklerini bildirdi.5 Aralık'ta büyük kongrelerini yapacaklarını aktaran Bozdemir, "Meclis'ten partinize katılımlar olacak mı?" sorusu üzerine, "Şuan milletvekili olarak Sayın İdris Naim Şahin var. Biz değerler hareketi olarak birçok milletvekiliyle görüştük. İnşallah bize büyük katılımlar olacak" diye konuştu. Bozdemir, TBMM'de grup kurabileceklerini söyledi.

OTEL KRİZİ

Bugün yeni partinin kurucular kurulu listesini İçişleri Bakanlığı'na veren İdris Naim Şahin, saat 16.00'da da bir basın toplantısı yaparak partisinin ismini ve hedeflerini açıklayacaktı. Basın toplantısı için Meclis'in tam karşısında bulunan Rixox Oteli seçilmişti.

İPTAL KARARINI HÜKÜMETE BAĞLADI

Son anda gelen bu iptal kararını hükümet çevresinden gelen baskıya bağlayan İdris Naim Şahin'in ekibi, toplantının yine aynı saatte Sıhhiye'deki Sürmeli Oteli'nde yapılacağını duyurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

İçişleri Bakanlığı İdris Naim Şahin Mehmet Bozdemir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (94)

SemihmobilWeb@haberler.com:

Bence akp bu adamdan fena tırsıyor. Zaten APO istedi diye kovdular vefasızlar...

29
25
yanıtYanıtla
vatandaş:

başbakanın dizlerinin bağı çözülüyormuş idrisss deyince korkudan takla atıyormuş :-) laaa bunu nimetten sayıp vekil yaptı diye bile Ak Partiye oy verilmez aslında ama Erdoğanın hatrına veriyoruz işte napcaksın

yanıt1
yanıt4
ŞEYH ŞAMİL:

Yahudi İsrail projesi olduğu açık. Müslümanları bölüp paraçalayıp Yahudilere yem etmek isteyenleri lanetle kınıyorum. Rabbim bu hainlere kahhar ismi şerifiyle tecelli etsin. amin.

29
22
yanıtYanıtla
VATAN CCC:

BU ADAMI SEVİYORUM

23
22
yanıtYanıtla
DOĞULU 13:

İDRİSCİM TAKLA AT GÖRELİM

23
21
yanıtYanıtla
sami:

Dikkat çekmesi, ses getirmesi için anlaşmalı iptal yapmış olmayasınız. Hani mağdurları oynama takdiği var ya.

24
19
yanıtYanıtla
Serif:

Magdurlari oynamak Erdoganin meziyetidir, kimse onun eline Su dökemez

yanıt3
yanıt0
alimobilWeb@haberler.com:

katrilyon oyum olsa bir tanesini yanlışlıkla dahi bu taklacıya vermem.

26
17
yanıtYanıtla
kırşehirli vatansever:

ilk seçimde 0. 0004 oy alacaz sıkınyı yok

24
19
yanıtYanıtla
AdMobil-IOS:

Bu adam basaracak dıye akp bır korku sardı!!!

25
14
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title