Haberler

AK Parti'li Şahin: Anayasada Laiklik Olmamasına Katılmayız

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Meclis Başkanı'nın açıklamasıyla ilgili "Kastı anayasada laiklik olmaması ise biz buna AK Parti olarak katılmayız" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Başkanımızın kastı anayasada laiklik olmaması ise biz buna AK Parti olarak katılmayız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin bir dizi ziyaret için Karabük'e geldi. Karabük Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, "Başkanımızın kastı anayasada laiklik olmaması ise biz buna AK Parti olarak katılmayız" dedi.

"AK PARTİ, CUMHURİYETİMİZİN TEMEL NİTELİKLERİNDEN OLAN LAİKLİK İLKESİNİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR"

Şahin yaptığı açıklamada, "Sayın Meclis Başkanımızın açıklamasını doğrusu ben de basından tetkik ettim. Başkanımız anayasada laikliğin tarifi olmamalıdır ifadesini kullanmış. Eğer bununla kastı 'anayasada laiklik ilkesi olmamalıdır' ise buna biz AK Parti olarak katılmayız. Çünkü AK Parti Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden olan laiklik ilkesinin önemli olduğunu düşünmektedir.

"NEYİ KAST ETTİĞİNİ KENDİSİ AÇIKLAYACAKTIR"

Nitekim 2011'de uzlaşma masasına getirmiş olduğu anayasa teklifinde de cumhuriyetimizin temel niteliklerinden olan laiklik muhafaza edilmektedir. Sayın Meclis Başkanımız doğrusu neyi kastettiğini mutlaka kendisi açıklayacaktır. Laiklik devletin bir karakteridir. Bireyler devletin laiklik karakterine sahip olması gerekliliğine inanırlar. Ama herhangi bir dine de mensup olabilirler, laiklik buna mani değildir. Dolayısıyla bir kişinin gerçek anlamda uygulanan laik bir devlette, toplumda dininin gereklerini özgürce yerine getirmesi mümkündür. Geçmişte laiklikle ilgili birtakım uygulama yanlışlıklarından kaynaklanan sorunlar yaşandı. Ama artık Türkiye'de bu anlamda bir sorun yaşanmamaktadır. Nitekim Anayasa Mahkememizin laikliğin nasıl anlaşılması gerektiğine dair son kararları aslında bu konuda tüm tereddütleri de ortadan kaldırmıştır. Biz AK Parti olarak yeni hazırlamaktayız. Olduğumuz anayasamızda da Cumhuriyetin temel niteliklerinden olan demokratik olma vasfı, laiklik vasfı, sosyal hukuk devleti olma vasfını özenle muhafaza edeceğiz. Etmek durumundayız. Ama laikliğin bir gerekçede açıklamasını yapmak nasıl anlaşılması gerekir laiklik, gerekçede de bunu geniş şekilde izah etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Karabük Valiliği AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (32)

mmt:

hemen çarkedin. baktınız tepkiler sizi boğacak.

17
3
yanıtYanıtla
fırıldak kalkınma partisi:

denediler, millet köpürünce, fırıldak gibi dönüverdiler. . .

17
2
yanıtYanıtla
canal:

Helal olsun sana Ismail Kahraman, adam gibi adamsin. Yaziklar olsun sana mehmet ali sahin, sen bakan olmussun ama adam olamamissin, kivirttirip duruyorsun

3
16
yanıtYanıtla
adam:

Size güven 0! Bugün yok öyle birsey dersiniz, yarin tam tersini yaparsiniz haramzadeler.

17
0
yanıtYanıtla
ssss:

Akparti bugüne kadar laikliği kaldırmak ile ilgili bir imada bile bulunmadı

0
15
yanıtYanıtla
alp:

laiklik istemeyen arabistana gidebilir zorla tutan yok. herkesin hayatı kendisini ilgilendirir laiklik bunun koruyucusudur makarna kafalılar anlamaz.

14
1
yanıtYanıtla
cem tuna:

Başta RTE olmak üzere Akepe olarak Hepiniz Aynı şekilde düşünüyorsunuz. Bu açıklama yapıldı Çünkü 1. Her geçen gün daha da Aleyhinize olan Kilis, Ensar, Ergenekon Davasının Kumpas olduğu gibi gündemleri değiştirmek. . . 2. Halkın vereceği tepkiyi ölçerek nabzını yoklamak, yüksek tepki verilirse yukarıdakine benzer ''Aslında Akepe''nin görüşü değil'' deyip halkı uyutmak 3. 1 Mayıs öncesi Milleti Germek ve ülkede Kaos ortamı oluşturmak. Her Kaos size anti demokratik karar ve uygulamalar için fırsat

15
0
yanıtYanıtla
ÇÇ:

BUNLAR AKP NİN EN KİRLİ OYUNLARI HALKLA DALGA GEÇİYORLAR GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİYORLAR HAFTADA 1 GÜNDEM DEĞİŞTİRİYORLAR

15
0
yanıtYanıtla
HASAN ZAGOR:

PARAMIZI ÇALDINIZ YETMEDİ ŞİMDİ SIRADA LAİKLİK Mİ KALDI TERÖRLE MÜZAKERE YAPAN KİŞİLERİN LAİKLİK KELİMESİNİ AĞZINA ALMASIN TERBİYESİZLİĞİN LÜZUMU YOK İÇİMDEKİ İSLAM DİN SEVGİSİ İZLERİN YÜZÜNDEN AZALIYOR

12
2
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Nabız yoklandı. . . yersen. . :) bu kafayla bir şafak vakti zincirbozan yolunda olucaksınız söylemedi demeyin. . .

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title