Haberler

Şahan Gökbakar'ın "Hakaret" Davası

Gökbakar'ın oyuncu Hüseyin Avni Danyal'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın oyuncu Hüseyin Avni Danyal'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Gökbakar katılmadı. Müşteki Hüseyin Avni Danyal ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Danyal, Şahan Gökbakar'ın kendisini tanıdığını ifade ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şahan Gökbakar, 12 yıl önce üniversiteden mezun olduğu yıllarda, Ankara'da  benim tiyatromda 3-4 hafta kadar çalıştı. Ancak sonra ben kendisini uzaklaştırdım. 'Tanırım' demesinin nedeni o diye düşünüyorum. Bunun dışında ortak bir nedenimiz veya yan yana gelme durumumuz olmadı. Ben 12 yıldır kendisini hiç görmedim. Zaten bu olayla ilgili, benim ismimi zikrederek hakarette bulunmuştur. Bu yüzden kendisinden şikayetçi oldum."

Danyal'ın avukatı Ertuğrul Halit Karapınar da müvekkilinin gazeteci Kenan Erçetingöz'le yaptığı bir söyleşide, Gökbakar'ın eser sahibi olduğu sinema filmi ile ilgili eleştiride bulunduğunu dile getirerek, "Eleştiride hakaret içeren ifadeler bulunmamıştır. Sanık bu yazıyı okuduktan sonra, Erçetingöz'e mesaj atarak hakaret suçunu işlemiştir. Ertesi gün Twitter üzerinden de üstü kapalı şekilde hakaretini devam ettiren sözler yazmıştır" dedi.

Danyal'ın avukatı Tümer Ökten ise Şahan Gökbakar'ın eylemini "düşünce özgürlüğü" olarak ifade ettiğini ancak durumun düşünce özgürlüğü dışına çıktığını savunarak, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme hakimi, sanık Gökbakar'ın işlediği iddia edilen hakaret suçunun "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçu kapsamına girebileceğini belirterek, Gökbakar'ın savunmasının tekrar alınmasına karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Şahan Gökbakar'ın 2011 yılında sosyal paylaşım sitesinde "orta yaşlı sahtekar", "eski tiyatrocu", "para arzusu nedeniyle şimdinin dizi oyuncusu" gibi ifadeler kullandığı belirtildi.

İfadelerde, oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın isminin açıkça belirtilmediği aktarılan iddianamede, bahse konu sözlerin Danyal hakkında sarf edildiğinin anlaşılabildiği ve bu nedenle şüphelinin ifadelerinin "hakaret" suçuna uygunluk taşıdığı savunuldu.

İddianamede, suçu işlediğine dair yeterli şüphe oluştuğu kaydedilen Gökbakar'ın "hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title