Haberler

Sağlıkçılardan Bakanlığa Tepki

İzmir'de, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın yapmayı planladığı teşkilat yapısıyla ilgili değişiklikleri protesto etti.

İzmir'de, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın yapmayı planladığı teşkilat yapısıyla ilgili değişiklikleri protesto etti.

Tepecik Eğitim Hastanesi bahçesinde toplanan SES üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla tepkilerini dile getirdi. Grup adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Veli Atanur, "AKP çıkarmaya çalıştığı kanun hükmünde kararname ile Sağlık Bakanlığını sağlık hizmeti üretiminden çekmekte, bakanlığın icracı özelliğini ortadan kaldırıp düzenleyici, denetleyici koordinatör bakanlık haline getirerek, sağlık alanında sosyal devletin son kırıntılarını da yok etmektedir. Çok uluslu şirketlerin ve onların yerli işbirlikcilerinin iştahını kabartan bu değişikliği, şiddetin yoğun yaşandığı, Suriye'deki gelişmelarin ve Libya'daki olayların gündemi meşkul ettiği bir dönemde gerçekleştirmekte, adeta yangından mal kaçırmaktadır" dedi.

Sağlığın mülkiyet devri kısmı dışında özelleştirildiğini de dile getiren Atanur, "Önce birinci basamak özelliştirildi. Aile hekimliği sistemi getirildi. SSK hastaneleri bakanlığa devredildi. Tek elde toplanan hizmetler, tek tek özelliştirildi. Temizlik, yemek, güvenlik ve tıbbi sekreterlik hizmetleri ile başlayan özelleştirme süreci tıbbi görüntüleme, laborautar hizmetleriyle devam etti. Hizmetler taşeron eliyle yürütülmeyle başlandı. Özel hastanelere sevkin önü açılarak sağlıkta dönüşümün temel amacı olan sermayeye kaynak aktarmanın önü açıldı" dedi. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title