Haberler

Sağlık-Sen'den Çözüm-Der'e Ziyaret

Güncelleme:

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve beraberindeki heyet Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin'i ziyaret ettiler.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve beraberindeki heyet, Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Ercan Ezgin ile görüştü.

Aslan ve Ezgin yaptıkları görüşmede, Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır'ın yaşadığı sıkıntıların yürek yaktığını, yakın zamanda Unesco listesine giren ve Turizm merkezi olan şehrin şimdi çatışma ve kavganın merkezi olduğu, şehrin bunu hak etmediği, insanlık ve medeniyetin merkezi olan Diyarbakır'ın bölgenin kalbi olduğu özellikle belirtildi.

Sokakların savaş alanına döndürüldüğü, sokakların kan ve ölüm koktuğu, hendek ve sokağa çıkma yasakları ile halkın hayatının çekilmez hale geldiği belirtilen görüşmede, "Hemen yanı başımızda yan yerine dönen, kavga ve iç savaşla 400 bin insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın yerini ve vatanını terk etmek zorunda kaldığı Suriye'de yaşananlar ile cansız bedeni Akdeniz kıyılarına vuran Aylan Kürdinin kavga ve çatışmanın insanlık onuruna vurduğu en can yakıcı darbe ve örnek alınması gereken bir ders olduğu, hepimizin tarihe yelken açan geminin ortak yolcuları olduğu, istek ve kışkırtmalar etkisinde kalmamamız gerekiyor" denildi.

Sadece güvenlikçi politikalarla çözüm zor

Hendek ve yaşanan sıkıntıların sadece güvenlikçi politikalar ile kalıcı bir çözüme kavuşmayacağı da ifade edilen görüşmede, sosyal ve siyasal projelerle desteklenmesinin gerektiği, acil bir şekilde devletin özellikle göç etmek zorunda kalan mağdur halkın barınma ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılaması gerektiği, halka sahip çıkma ve kucaklamanın şart olduğu belirtilerek, "Yaşanan bu çatışma ve şiddet ortamından zaten fakir ve mağdur olan halkın ve tarihi değerlerin en çok zarar gördüğü, bölge siyasetçilerinin, kanaat önderlerinin, STK'ların derhal üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getirip, yaşanan bu sıkıntılara çare bulunması gerekiyor" denildi.

Şehirler Kobane'ye döndürülmekte

Görüşmede ayrıca, bölgenin şiddet ve anarşiden daha tehlikeli olan "duygusal kopuşa" doğru sinsi bir şekilde götürüldüğünü, işler daha fazla çığırından çıkmadan, daha fazla ölüm ve olaylar yaşanmadan herkesin elini taşın altına koyması gerektiği, sağduyu ve soğukkanlı bir şekilde, ortak akılla hareket etmenin gerekliliği, Kürtlerin de muhakkak sosyal ve siyasal sorunlarının olduğu, ancak bunların çözüm yolunun şehirleri Kobani'ye döndürmekle çözülemeyeceği, hendek ve barikat siyasetinin acil bir şekilde sona ermesi ve sokağa çıkma yasaklarının da kaldırılmasının gerektiği, çözüm sürecinin adam akıllı bir şekilde, eski hatalardan ve yaşanmış sıkıntılardan ders alacak bir şekilde yeni bir ruh ve konseptle devreye girmesi gerektiği" hususları karşılıklı olarak dile getirildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sultan Abdülaziz Diyarbakır Unesco Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title