Haberler

Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu Ankara'da Başladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, “Kürt kökenli vatandaşlarımızın hakkını koruma iddiasında bulunanların insanlık dışı bir terörizm yapanlar ve bunlara karşı duramayan, eleştiremeyenler var” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "Kürt kökenli vatandaşlarımızın hakkını koruma iddiasında bulunanların insanlık dışı bir terörizm yapanlar ve bunlara karşı duramayan, eleştiremeyenler var" dedi.

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu, Ankara'da başladı. Sempozyumun açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra TBMM İdare Amiri, Memur-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın yanı sıra çok sayıda bürokrat ve akademisyen katıldı. 5 oturumda yapılacak ve iki gün sürecek olan sempozyum sonrası hazırlanacak sonuç bildirgesi kamuoyuna açıklanacak.

MEMİŞ: "SAĞLIK TIBBİ BİR SÜREÇ OLDUĞU KADAR SOSYAL BİR SÜREÇTİR"

Sempozyumun açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Halk Sağlığı Günleri'ni her yıl farklı bir temayla ele almak istediklerini, bu yılki etkinliği sağlık okuryazarlığı araştırması temelinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaşam boyu sağlık hedeflerine öncülük etmek ve sağlık hizmetlerini hem halkımız, hem sağlıkçılar için en nitelikli koşullara ulaştırmak istediklerini söyleyen Metin Memiş, bu hedeflere hizmet etmesi amacıyla 2014 yılında SASAM Enstitüsü'nü kurduklarını belirtti.

Şiddet başta olmak üzere artan iş sağlığı riskleri, iş yükü, mesleki tükenmişlik gibi sorunları başa çıkılamaz hale getiren en temel olgunun sorumluluk bilincinden uzak ve kışkırtılmış sağlık hakkı algısı olduğunu düşündüklerini söyleyen Memiş, "İnsanımızdaki sağlık hizmetini normalleştirecek bir politik kararlılığa ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bu noktada bireysel, sektörel ve toplumsal düzeyde halk sağlığını önceleyen bir sosyalizasyon hedefliyor isek, mutlaka bu hedefe siyaset kurumu liderlik etmeli, özellikle halka dönük mesajlar boyutuyla sağlığı siyaset üstü bir konu olarak gündemine almalıdır" dedi.

"KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ YENİDEN REVİZE EDİLMELİ"

Bu denli önemli bir alanda stratejik hedefleri ve eylem planlarını taşıyacak güçlü sağlık alt yapılarının oluşturulmasının mecburiyet olduğunu belirten Memiş, "Koruyucu sağlık hizmetlerini gerçekten de yeniden revize etmemiz gerekiyor. Ancak bunu yaparken aile hekimlerine farklı yaptırımlarla onları sisteme küstürecek adımları atmak yerine sahanın gerçeklerini yeniden gözden geçirmek için bakanlığımızın bu noktada daha hassas davranması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını motive ederek halkımız için ulaşılabilir ve tercih edilebilir hizmet sunumunun yollarını aramasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: "SASAM'A VE SAĞLIK-SEN'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı konuşmada, sağlık okuryazarlığı konusunda yaptığı çalışmadan dolayı SASAM ve Sağlık-Sen'e teşekkür etti. Sağlık camiasının canı pahasına hizmet eden bir meslek grubu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, katledilen doktor ve eczacının Diyarbakırlı ve Kürt kökenli olduğunu belirterek, "Bizi bunlar da ilgilendirmiyor. Bizi insan olması ilgilendiriyor. Yaşatabilme idealini taşıyan insanların katledilmesi ilgilendiriyor. Kürt kökenli vatandaşlarımızın hakkını koruma iddiasında bulunanların, insanlık dışı bir terörizm yapanlar ve bunlara karşı duramayan, eleştiremeyenler var" şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmaların her zaman kendilerini mutlu ettiğini belirten Müezzinoğlu, yapılan eleştiriden de faydalandıklarını ifade etti. Sağlık-Sen'in iyi niyet ve çalışmasından bir tereddütleri olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, yapılan çalışmalardan da istifade ettiklerini kaydetti.

Halk Sağlığı Günleri kapsamındaki sağlık okuryazarlığı konusunu çok önemli bulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, sağlıklı yaşamın kültüre dönüşmesini önemsediklerini ifade etti. Bilgi kirliliği ile toplum bilincinin darmadağın edilmesine müsaade edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, sağlığın çok paydaşlı olarak kabul edilmesi ve sağlık hizmetinin de çok paydaşlı olarak sunulmasının önemine dikkat çekti.

GÜNDOĞDU: "YAPILAN ÇALIŞMALARDAN ONURSAL GENEL BAŞKANINIZ OLARAK GURUR DUYUYORUM"

TBMM İdare Amiri, Ankara Milletvekili ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, onursal genel başkan olarak Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmadan gurur duyduğunu belirtti. Gündoğdu, sağlık okuryazarlığı kadar halk iradesi okuryazarlığının da önemli olduğunu ifade etti. Bazı kesimlerin teröre karşı duyarsız kaldığını söyleyen Gündoğdu, şehitleri katleden teröristleri kınamayı bile beceremeyen, yapamayanların olduğunu belirtti. Gündoğdu, "Darbecileri ve teröristleri sevenlerle, karşıtlarının insan sevgisi mücadelesine şahitlik ediyoruz. İnşallah darbe karşıtları kazanacak" şeklinde konuştu.

ÜNÜVAR: "SAĞLIK-SEN YİNE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI"

AK Parti Adana Milletvekili ve eski TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, konuşmasında Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti. Sağlık hizmeti verenle hizmeti alanın arasındaki iletişimin artırılmasının hizmetin kalitesini de artıracağını belirten Ünüvar, "Daha önce şiddetin önlenmesi konusunda yaptığı çalışmalarını takdir ettiğimiz Sağlık-Sen, yine önemli bir görev üstlendi. Sağlık-Sen, sağlıkla toplum arasındaki ilişkileri iyileştirmek amacıyla önemli bir araştırma yaptı. Sınırlı ve yetersiz sağlık okuryazarlığının sağlık hizmetlerinin sunumunda zorluklar ve maliyetinde artışlara sebep olmaktadır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Ahmet Gündoğdu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title