Haberler

Sağlık İçin Yürüdüler

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Antalya'da 'Belediyelerimiz ile Yürüyoruz' etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Antalya'da 'Belediyelerimiz ile Yürüyoruz' etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinliğe Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Vali Sebahattin Öztürk, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bahattin Bayraktar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, kamu çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

SEVGİYLE HAREKET ETMELİYİZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan yürüyüşte yaşlı genç herkes sağlıklı yaşamın önemine dikkati çekti. Yürüyüş Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde sona erdi. Burada açıklama yapan Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Antalya'da olduğu gibi Türkiye'nin 81 ilinde aynı yürüyüşü düzenlediklerini belirtirken, 'Toplum olarak sevgiyle ve sevdiklerimizle birlikte hareket etmeliyiz, mutlaka hareket etmeliyiz' mesajını verdi.

SAĞLIK YATIRIMLARI HIZLANDIRILACAK

'Belediyelerimiz ile Yürüyoruz' sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşün amacını da açıklayan Bakan Yardımcısı Kafkas, sağlıklı yaşam için belediyelerle hangi çalışmaların yapılabileceği konusunu konuştuklarını dile getirdi. Bu kapsamda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer yerel yönetimlerle yaptıkları toplantı sonucunda Antalya'daki sağlık yatırımlarının kısa sürede tamamlanması konusunda mutabakata vardıklarını ifade etti.

İNSANLARIMIZIN YÜREĞİNDEN TUTACAĞIZ

Bakanlık olarak 'Evde Sağlık Hizmeti'ni çok önemsediklerini aktaran Agah Kafkas, Türkiye genelinde nüfusun binde 2'sine ulaşma hedefi koyduklarını, Antalya'da ise bunu ikiye katlayıp binde 4 seviyesine ulaştıklarını kaydetti. Bunu daha da artırabilmek ve kırsalda daha da yaygınlaştırabilmek için belediyelerle işbirliği yapacaklarını vurgulayan Agah Kafkas, "Bu, insanlarımızın yüreğinden tutma konusunda bize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

ANTALYA DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

Su, damacana kullanımı, havuz ve plajların kullanımı gibi konularda da yerel yönetimlerle işbirliğini yoğunlaştıracaklarına dikkati çeken Agah Kafkas, şöyle dedi:

"Antalya turizmin başkenti, bir anlamda sağlık başkenti olması için de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bunun dışında organ nakli konusunda Antalya'da büyük duyarlılık var ve her gün organ naklinde Antalya büyük, güzel işler yapıyor. Yüz nakilleri ve diğer organ nakillerinde dünyaya örnek teşkil edecek ve Türkiye'nin marka değerine katkı verecek işler yapıyor. Organ bağışını kan bağışı gibi sürekli ve sürdürülebilir kılmak ve çok kapsamlı yapmak durumundayız. Dünyada canlıdan canlıya organ naklinde dünya birincisiyiz, ama cenazeden organ nakli konusunda yeterli değiliz. Bu yüzden kampanyalara ihtiyacımız var. Bu alanda çalışmalar yapacağız. Türkiye genelinde yapacağımız çalışmalar çerçevesinde Sağlık Bakanlığı ile yerel yönetimler neler yapabilir konusunu gündeme getireceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Öztürk Sağlık Bakanlığı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

ümit kayaumutkaya2008@hotmail.com:

Başkanların başkanı il başkanı bütün etkiliklerde mevcutsunuz.ALLAH saglık versin size,sizi her yerde görmek istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title