Haberler

Sağlık Bakanlığı'ndan 'Nisa Bebek' Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hastanın yurtdışında tedavi gerekliliği ülkemizdeki konunun uzmanları tarafından teyit edildiği sürece dünyanın neresinde, ne kadar paraya mal olursa olsun vatandaşlarımız tedavi olacakları ülkeye/hastaneye gönderilmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hastanın yurtdışında tedavi gerekliliği ülkemizdeki konunun uzmanları tarafından teyit edildiği sürece dünyanın neresinde, ne kadar paraya mal olursa olsun vatandaşlarımız tedavi olacakları ülkeye/hastaneye gönderilmektedir. Nisa bebek için de, başka vatandaşlarımız için de bundan şimdiye kadar kaçınılmadığını veya bundan sonra da kaçınılmayacağının bilinmesi gerekir" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında haber olarak yer alan 7 aylık kalp hastası Nisa Özçelik isimli bebekle ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, "Öncelikle 'fallot tetralojisi' (trunkus arteriozus tip 4, pulmoner atrezili, akciğerlerde bronşiolitis obliterans) hastalığı ile dünyaya gelen bebeğimize ve ailesine Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Habere konu olan bebeğimizin hastalığının kötü seyri ve ailenin çaresizliği üzerinden yapılan haber ve yorumlar halkımızı yanlış yönlendirmektedir. Hasta bebeğimiz, henüz 18 günlük iken 'fallot tetralojisi' (trunkus arteriozus tip 4, pulmoner atrezili, akciğerlerde bronşiolitis obliterans) tanısı almıştır. Hastanın şu anki mevcut akciğer ve kardiyak patolojileri nedeniyle operasyon riski oldukça yüksektir. (Literatüre göre yüzde 98'dir). Aile bebeğin ameliyat edilmesi halinde ortaya çıkacak riski kabul etmemiştir" denildi.

Ailenin ameliyatın yurtdışında yapılmasını istemekle birlikte bu ameliyatın yurtdışında risksiz yapılacağına dair herhangi bir ifade ya da garantinin mevcut olmadığı kaydedilerek, bu ameliyatların Türkiye'de de aynı risk oranları ile yapılabildiği bildirildi. Açıklama şöyle devam etti:

"Ülkemiz sağlık alanında ve tıbbi uygulamalar konusunda oldukça gelişmiştir. Kalp ameliyatları da dahil pek çok hastanın yurtdışından ülkemize sağlık için geldiği bir konumdadır. Nadiren de olsa gerçekten ülkemizde yapılmayan tıbbi girişimler için vatandaşlarımız tüm maliyetleri SGK tarafından karşılanmak suretiyle yurtdışına gönderilmektedir. Bu konuda basına da yansıyan pek çok örnek mevcuttur. Hastanın yurtdışında tedavi gerekliliği ülkemizdeki konunun uzmanları tarafından teyit edildiği sürece dünyanın neresinde, ne kadar paraya mal olursa olsun vatandaşlarımız tedavi olacakları ülkeye/hastaneye gönderilmektedir. Nisa bebek için de, başka vatandaşlarımız için de bundan şimdiye kadar kaçınılmadığını veya bundan sonra da kaçınılmayacağının bilinmesi gerekir. Ancak bir hastalığın tedavisinin Türkiye sınırları içinde yapılamayacağı kararının sadece aile veya bir uzman görüşü değil, konunun uzmanlarının ortak görüşü ile verilmesi gerektiği tartışılmazdır. Ayrıca hasta bebeğimizin mevcut tıbbi durumu nedeni ile yoğun bakımdan çıkarılmayacağı yönündeki uzmanların kararının 'Sağlık Bakanlığı kendi paramız ile de olsa yurtdışına göndermiyor' şeklinde sunulması mevcut gerçekle bağdaşmamaktadır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sağlık Bakanlığı Türkiye Bebek Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title