Haberler

Sağlık Bakanlığı 9 Kentte Kene Alarmı Verdi

Güncelleme:

Adana'da kenenin ısırdığı Özmen çiftinin hayatını kaybetmesi sonrası, 9 ilde kene alarmı verildi.

Sağlık Bakanlığı ; Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Kelkit Vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı'da kene riskinin yüksek olduğunu belirterek, bu illerde kene seti yerine beyaz tülbent dağıtacak

5 DAKİKA ARAYLA HAYATLARINI KAYBETTİLER

Adana'da kene ısırması sonucu Selahattin Özmen ve Mine Özmen çifti 5 dakika arayla hayatını kaybetti. Bu vaka ve havaların ısınmasıyla kene alarmı veren sağlık Bakanlığı, ilk olarak 2002'de görülmeye başlanan kenenin bugüne kadar Türkiye'de 6 bin 500 kişiyi ısırdığını ve bunların 650'sinin öldüğünü açıkladı.

Bakanlık, vakalar üzerine Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadele için harekete geçti. 2015'in ilk 6 ayında vaka sayısı 378 olarak kaydedildi.

KENE VAKASININ EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ İLLER

Vakalar en çok Orta Anadolu ve Orta Karadeniz Bölgesi'nde, Kelkit Vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı illerinde görülüyor.

BAKANLIK BU YIL 'KENE SETİ' DAĞITMAYACAK

Türkiye'de yaşayan 46 kene türünün 38'inin öldürüldüğünü açıklayan Sağlık Bakanlığı, kene ile mücadelede için önceki yıllarda halka "kene seti" dağıtmaya başlamıştı. Ancak bakanlık, bu yıl vücuda yapışan keneyi çıkarmaya yarayan kene kartı ve bu setleri dağıtmayacak. Gerekçe ise kene kartının kullanılmaması. Bakanlık yetkilileri, özellikle çiftçilerin bu kartları yanlarında taşımadıklarını tespit ettiklerini söyledi.

ÇORAP VE TÜLBENT DAĞITILACAK

Riskli bölgelerde vatandaşlara halk sağlığı müdürlükleri tarafından, keneyi rahatlıkla fark edebilecekleri açık renk çorap ve keneyi çıkarmakta kullanabilecekleri tülbent dağıtılacak. Vücuttaki keneyi çıkarmak için şu öneriler yapılıyor: "Eldiven, naylon parçası veya bez kullanarak keneyi deriye tutunduğu en yakın yerden parmaklarınızla tutup yavaş ve sabit kuvvetle çekin." Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Özmen Sağlık Bakanlığı Kelkit Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (22)

GENÇ:

Bence tülbent değil çarşaf burka ferace türban pardesü takke cüppe sarık dağıtın. Böylece müslümanlar keneden kurtulmuş olurlar. Nede olsa müslümanlar Tanrının sevdiği kulu onlara kene değil akrep sokmaz

3
52
yanıtYanıtla
SEDA KAYA:

iyi hoş yazmışsında ALLAH C. C NİN 99 ADININ İÇİNDE TANRI DİYE BİR İSMİ YOK!!!!

yanıt37
yanıt0
eda:

Basina gelirse anlarsin hanyayi konyayi. Alay etmek günahtir. yarin bir gün seni kene sokarsa takke cuppe sarikla seni yolcu ederler. Allah bize can vermis bu cani korumakta bizim görevimiz. terbiyen varsa sus.

yanıt17
yanıt0
RİZELİ BİR GRUP KÜRT:

GENÇ E CEVAPTIR: ULAN GENÇ LAKAPLI ADAM SEN SARIK, CÜBBE İLE NE BULDUN? HEM TANRI DEĞİL BAK ONUDA BİLMİYORSUN BAK TANRI NEDİR BEN CEVAPLIYORUM TANRI:İNSANLARIN SENİN GİBİLERİN ELLERİ İLE UNDAN PUT YAPIP SONRA ACIKTIKLARI ZAMAN YEDİKLERİ PUTLARA TANRI DENİR TANRI. BİZİM ALLAHIMIZ VAR ALLAHIMIZ BUNU İYİ BİL ALLAH CELLE CELALUHU. TANRI DENEN ŞEY PUTTUR TANRI YOKTUR YÜCE YARATAN ALLAH VARDIR ALLAH!

36
11
yanıtYanıtla
BIKKIN:

TANRI KELİMESİ ESKİ TÜRKÇE TENGRİ YANİ YARADAN ANLAMINA GELİR. ALLAH ARAPÇA BİR KELİMEDİR. SENİN GİBİLEREDE BİR GRUP CAHİL DENİR.

yanıt7
yanıt33
Bıkkına cevap:

Geri Zkalı BIKKIN Efendi. Allah arapça bir kelime olarak değil , Var olan herşeyi yaradan, O nu kabul edenide etmeyenide yaratan Yüce Sahibimizin ismi Şerifidir. Tanrı sözcügünün anılmasının sakıncası ise, hiristiyan ve yahudilerin ve bircok dine mesup olanların aynı sözü kullanmasıdır. Zira Kim onlara benzerse o onlardandır diye hadisi şerif vardir. Birsey bildiğinizi sanıp böbürlenmeyiniz. Her bilenin üstünde bir daha iyi bilen vardır. Kim ki ben alimim derse o cahilin ta kendisidir. Anladınmı?

yanıt0
yanıt0
...............:

Tamamen kimyasal silah gibi genetiği oynanmış kene bunlar . bir çeşit saldırı altındayız

22
1
yanıtYanıtla
falan filan:

Allah sana hidayet nasip etsin de nasıl bir sapligin icinde olduguna sonra sen üzül Genç

5
0
yanıtYanıtla
filan falan:

hideyet ne demek nuri gibi bir şeymi

yanıt0
yanıt4
ORDULU:

Arkadaşlar çocuktum hala hatırlıyorum bizim koyde inerler vardı millet keneyi eliyle alıyordu o zamanlar böyle olum falan olmuyordu

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title