Haberler

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Artık herkes öğrendi terörün sınırın yok. Global bir zulüm, onun için bütün dünyanın bu dayanışmayı göstermesi lazım. Biz Türkiye olarak, özellikle Suriye ile uzun sınırı olan bir ülke olarak bütün batılı ülkelerle Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'dan bu desteği samimi bir şekilde bekliyoruz.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Artık herkes öğrendi terörün sınırın yok. Global bir zulüm, onun için bütün dünyanın bu dayanışmayı göstermesi lazım. Biz Türkiye olarak, özellikle Suriye ile uzun sınırı olan bir ülke olarak bütün batılı ülkelerle Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'dan bu desteği samimi bir şekilde bekliyoruz. Dünya terörü yener, eğer güçlü ve zengin ülkeler bu meseleye yeteri kadar tavır gösterirlerse dünya terörü mutlaka yener ama samimi olmak gerekir." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla baba ocağı Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, Erzurum Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Protokol üyeleri ve partililerle tokalaşarak, bayramlarını kutlayan Akdağ, herkesin bayramlara en güzel dileklerinin gerçekleşmesi arzusuyla varmaları temennisinde bulundu.

İstanbul Havalimanındaki saldırıda yaralananlar için şifa dileklerinde bulunan Akdağ, "Biliyorsunuz Türkiye'deki saldırıdan sonra Bağdat'ta büyük saldırı gerçekleşti. 200 üzerinde insanımız hayatını kaybetti. Maalesef en son Medine-i Münevvere'den bir hadise geldi. Detayları henüz bilmiyoruz ama bunları yapanların insanlıktan nasıl çıktıkları, nasıl zalimlikte sınır tanımadığını Medine-i Münevvere saldırısında anlıyoruz. Bunları yapanlar haşa sözde Müslümanlık adına yapıyorlarsa artık hatalarının boyutunu ifade etmek mümkün değil." diye konuştu.

Allah Resulü'nü ziyarete gitmiş insanların arasında bomba patlatmanın manasının korkunç olduğunu kaydeden Akdağ, saldırıların amacının toplumları paniğe sürüklemek, dayanışma duygusunu azaltmak, karşılıklı suçlamalara yol açmak olduğunu vurguladı.

Bu oyunlara düşmemek için birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"Biz bütün bütün bu saldırılardan sonra birliğimizi beraberliğimizi güçlendirerek ayağı kalkmalıyız. Bunu da yapıyoruz, dünyanın da böyle yapması lazım. Dünyanın bazı ülkelerinin adeta 'bana dokunmayan terörist bin yaşasın' mantığından kurtulması lazım. Artık herkes öğrendi terörün sınırın yok. Global zulüm onun için bütün dünyanın bu dayanışmayı göstermesi lazım. Biz Türkiye olarak, özellikle Suriye ile uzun sınırı olan bir ülke olarak bütün batılı ülkelerle Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'dan bu desteği samimi bir şekilde bekliyoruz. Sözde değil samimi bir biçimde bekliyoruz. Dünya terörü yener, eğer güçlü ve zengin ülkeler bu meseleye yeteri kadar tavır gösterirlerse dünya terörü mutlaka yener ama samimi olmak gerekir."

Akdağ, daha sonra Polisevi ve İl Jandarma Alay Komutanlığını ziyaret ederek, güvenlik güçleriyle bayramlaştı, çocuklara harçlık dağıttı.

İl Jandarma Alay Komutanlığında askeri erkan ile bayramlaşan Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle Erzurum'da ve birçok yerde bayramlarda tatlının çok az tüketilmesi gerektiğini hatırlattı.

Bayramların tatil vesilesi gibi görülmesinin uygun olmadığı kanaatinde olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Bizim ramazan ve kurban bayramlarımız gerçekten inanılmaz güzel. Bunu bütün canlılığıyla dolu dolu yaşamak lazım. Ben bayramların artık bir tatil vasıtası olarak kullanılması düşüncesinden biraz uzağım. Bunu yapan kardeşlerime saygı duyarım ama bayramlarda mutlaka aileyi bir araya getirmek lazım. Eğer bir imkan varsa bir yere gideceksek aileye gitmek gerekir. Bayramlarda bir yerlere kaçmak fikri bana sıcak gelmiyor. Bugün annemin evinde aşağı yukarı 12 kişiydik Allah'a şükürler olsun. Bu kültürü çocuklarımız için gençlerimiz için canlı tutmak gerekiyor."

Programa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9. Kolordu Komutanı Korgenar Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Erzurum Suriye Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title