Haberler

Sağanak Yağmur, Bartın'da Sele Yol Açtı (6)

MAHSUR KALAN MİDİBÜSTEKİLER KURTARILDIKastamonu'nun Cide İlçesi'ne cenaze götürürken Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde, iki heyelan arasında mahsur kalan midibüsteki 30 kişiye ulaşıldı.

MAHSUR KALAN MİDİBÜSTEKİLER KURTARILDI

Kastamonu'nun Cide İlçesi'ne cenaze götürürken Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde, iki heyelan arasında mahsur kalan midibüsteki 30 kişiye ulaşıldı. Ekipler, şoför ve yolcuları alarak güvenli bir bölgeye götürdü. Sağlık durumları iyi olan yolculara Kızılay, çay ve pide ikram etti.

Daha sonra yolcular, Bartın Valiliği tarafından Amasra İlçesi'ndeki bir otele götürüldü. Cenaze ise Amasra Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

İstanbul'da ölen eniştesi Kamil Şahin'in cenazesini Cide'nin Soğuksu Köyü'ne götürdüklerini anlatan Ekrem Ayaz, şöyle konuştu:

"Saat 3.30'da bir anda yağmur bastırdı. Suyun içine battık. Bütün gençler aşağıya inip minibüsü ileri itmeye çalıştık. 100 metre ileri ittik, kuyudan çıkardık. Bir saat sonra çektiğimiz yer, tekrar su doldu. Minibüsün içine su girmeye başladı. Su bayağı yükseldi. Karayollarından gelen kamyon, minibüsü biraz daha itti. Orada kaldık. Ağaçlar devrilmeye başladı. Önümüzdeki yol çöktü. Olduğumuz yerde kaldık. Ne ileri ne geriye gidebildik. Kapattık kapıları oturduk içinde. Geceden beri yollardayız. Ekiplerden Allah razı olsun bizi kurtardılar."

Ailenin, yarın farklı bir yoldan cenazeyi köylerine götürecekleri belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurucaşile Kastamonu Kızılay Cide 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title