Haberler

Saçını Boyatınca, Öğretmenlik Şansını Kaybetti

Güncelleme:

Adana'da KPSS'ye giren Pelin Derya Çetinkaya, sarı olan saçlarını kahverengiye boyatınca başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alındı.

Adana'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ( Kpss ) giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca, başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alındı. Sınava giremeyen ve bu yıl öğretmen olma şansını kaybeden Çetinkaya, "Karakolda ne söylediysem inandıramadım. 13 aylık emeğim boşa gitti" dedi.

2013 YILINDA SAÇLARINI SARIYA BOYATTI

Pelin Derya Çetinkaya, 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu. Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi de alan Çetinkaya, 2013 yılında saçını sarıya boyattığı haliyle sınav merkezine gidip, görevlilerce bu şekilde vesikalık fotoğrafı çektirdi. Daha sonra boyattığı saçı gerçek rengi olan koyu kahveye dönüşüp nüfus cüzdanında bu haliyle görünen Pelin Derya Çetinkaya, geçen 5 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi'ndeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde sınava girdi.

GÖZETMENLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Ancak, daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen haline benzemeyince, gözetmenlerin dikkatini çekti. Başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenilen Pelin Derya Çetinkaya, sınav sonunda çağrılan polis ekibi tarafından götürüldüğü karakolda sorgulandı, kimliğine el konuldu. Genç kız fotoğrafları çekilip, ifadesi alınarak serbest bırakıldı, ancak işlemler yapılırken aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için giremedi.

"SAHTEKAR MUAMELESİ YAPILDI"

Başından geçenleri ağlayarak anlatan Çetinkaya, sınavın bitimine 1 saat kala gözetmenin sürekli yanına gelerek sınav giriş belgesi ile kimliğini karşılaştırıp yüzüne baktığını belirterek, "Görevli sınavın bitimine 20 dakika kala 'Kimliğindeki fotoğrafla giriş belgendeki fotoğraf birbirine benzemiyor çıkışta yanıma gel' dedi. Konsantrasyonum bozuldu ağlamaya başladım. Çıkışta yanlarına gittim. Yaklaşık 6 kişi başımda duruyordu. Orada bir kadın polis vardı. Bana bağırarak 'Ağlama sahtekar utanmadan başkasının yerine sınava giriyorsun' dedi. Ben ne kadar anlatsam da bana inanmadılar" dedi.

"BİZİ OYALADILAR 2'NCİ OTURUMA GİREMEDİM"

Sınav giriş belgesinde sarı saçlı olduğunu söyleyen Pelin Derya Çetinkaya, şöyle konuştu: "Aydın'da formasyon alırken evet sarı saçlıydım. O zaman 2013 yılında da KPSS'ye başvurduğumda da fotoğrafımı çektiklerinde saçlarım sarıydı. 2014 yılında internet üzerinden sınav başvurumu yaptığımda da sistemde sarı saçlı fotoğrafım kayıtlıydı. Geçen Ekim ayında Adana'ya geldim saçlarımı gerçek rengi olan koyu kahveye boyattım. Kimliğimdeki fotoğrafımda da kilolu ve koyu kahve saçlıydım yüzümde de makyaj vardı. Bana 'Sınav giriş belgesindeki fotoğrafa benzemiyorsun' dediler. İlk olarak bana 2'nci oturuma gireceğimi söylediler. 2'nci oturuma yarım saat kala, hakkımda işlem yapacaklarını söyleyerek polise teslim ettiler. Polisler de beni Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürerek ifademi aldı. Kimlikteki kişinin ben olup olmadığımın araştırılacağı gerekçesiyle kimliğime de el koydular. Emniyet Müdürlüğü'nde de farklı açılardan fotoğraflarımı çektiler. 2'nci oturuma giremedim. Şu an çok kötüyüm 13 aylık emeğim boşa gitti. Ben sınavı kazanacak gözle bakılan bir öğrenciydim. Zar zor okudum. 1 yıl daha beklemek zorundayım ve bu psikolojiyle nasıl çalışacağım bilemiyorum."

Pelin Derya Çetinkaya hakkında 'sınav sahtekarlığı' iddiasıyla yasal işlem devam ederken genç kızın babası Kamuran Çetinkaya da sınav görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Çetinkaya KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500

Yorumlar (55)

iyiki örtmen olmamış:

boyatınca çokmu güzel oldun...koskoca ünv. bitirmişsin hiçmi aklına gelmedi

3
36
yanıtYanıtla
kedikedi16_1700@hotmail.com:

sanane saç senin mi? sen hangi okulu bitirdin bilmem ama o da sana yaramamış

yanıt0
yanıt0
ahmet can:

bence hak etmiş ıyı olmuş unutmayınkı adana cocugunu ewde bırakıp tatıle gıden bı ögtermen vardı biz cocuklarımızı sacıyla başiyla ugraşan degıl beynı olan ögretmenlere emanet etmek istiyoruz

12
25
yanıtYanıtla
serhatserhatword@gmail.com:

ya arkadaşlar okuma yazma bilen herkez öğretmenlik yapabilir emin olun bu öğretmenlerin kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmasınlar eskıden oyle ıdı cunku bılgıyı onlar getırıyor ıdı ama devır degıstı bir kişi anlatım binlerce kişiye ders verebılıyor ınternetten :)

yanıt0
yanıt0
kod72:

saç boyamak haramdır ondan olabilir

6
26
yanıtYanıtla
asyamenekse.egne@hotmail.com:

bence kod72 gönderme yaptı :)))))))

yanıt0
yanıt0
aaaabdi0647@hotmail.com:

aynen mustafa kardeş çok iyi tanımlamışsın.. Ben bir keresinde başı kapalı ama mini etek ve fileli aynı zamanda yırtıkları olan bir çorap giyinmiş ve parkta sevişen birinide görmüştüm onu birileri tanımlarsa sevinirim

yanıt0
yanıt0
vedatp:

lan neyin emeği çalınmış, bu kadar ayrıntıyı hesap edemeyen matematik öğretmeni olmasın...

11
19
yanıtYanıtla
şevko:

herşeyde hayır vardır. Seneye mutlak süreyle kazanıcaksınız. tebrikler.

26
1
yanıtYanıtla
asya:

ya sen sınava sok sonra gerekli işlemleri incelemeleri yaparsın. ay ben sizin prosedürünüze. yazık değil mi kıza, emeğine. gel de sus şimdi

27
0
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title