Haberler

Mustafa Kamalak Seçmenlerine "Oy Verin Barajı Bana Bırakın" Dedi

Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" dedi.

OYUNU BOZACAKLARINI SÖYLEDİ

Kamalak, Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim bildirgesi ile milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım'ın tarihi bir fırsat olduğunu, bu tarihte bu oyunu bozacaklarını ve bu figüranları sahneden indireceklerini söyledi.

"Çünkü denenmiş olan, denenmez. 7 Haziran'da denedik, gördük. Saadet Partisiz olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yan yana da dursalar, üst üste de konsalar bunlar, bu işi beceremezler" diyen Kamalak, partisinin hükümette olduğu dönemde gerçekleştirdiği hizmetlere ilişkin bilgiler verdi.

TERÖRÜN DEVLET MİTİNGİYLE SÖNDÜRÜLMEK İSTENDİĞİNİ SAVUNDU

Terör olaylarına değinen Kamalak, "Ağrı, Van, Batman, Hakkari, Şırnak'ta başlatılan gaflet yangınının, devlet mitingi ile İstanbul'da söndürülmek istendiği"ni savundu. AK Parti'nin seçim meydanlarına çıkıp istikrardan bahsettiğini ve oy istendiğini anlatan Kamalak, bu ülkenin gördüğü en korkunç istikrarsız iktidarın, AK Parti iktidarı olduğunu savundu.

"KENDİLERİNDE İSTİKRAR OLMADIĞI İÇİN MİLLETTEN İSTİKRAR İSTİYORLAR"

Türkiye'de bir istikrar sorunu varsa, bu sorunun kaynağının bizzat AK Parti iktidarı olduğunu iddia eden Kamalak, "Bunların kendilerinde istikrar olmadığı için milletten istikrar istiyorlar" dedi. AK Parti'nin asıl derdinin Saadet Partisi ile olduğunu öne süren Mustafa Kamalak, şöyle devam etti:

"Bu yüzden, davasını satmış bir kısım zavallılar, hatta yakalarına Saadet Partisi rozeti takarak size gelecekler, yine istikrardan bahsedip, 'Sakın ha oyunu Saadet'e verme, oyun CHP'ye veya HDP'ye veya boşa gider' diyecekler. Neden? Çünkü baraj var. Be zavallı, sen kimi kandırıyorsun? AK Parti'ye verilen oylar, AK Parti'ye gider. CHP'ye verilen oylar CHP'ye gidiyor. HDP'ye verilen oylar HDP'ye gidiyor da Saadet Partisi'ne verilen oylar nasıl oluyor da başka partilere veya boşa gidiyor?"

"BARAJI BANA BIRAKIN"

Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" ifadesini kullandı.

Seçilecek kadar oy alan adaylar için Anayasa'ya göre 'baraj' diye bir şey olmadığını belirten Kamalak, Anayasa'nın 148. maddesinin 3. fıkrasına dikkati çekerek, "Buna göre bir aday milletvekili seçilecek kadar, diyelim 40 bin oy almıştır. Ancak partisi yüzde 10'luk genel barajı aşamamıştır. Bu yüzden, kendisine milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan, misalen 30 bin oy toplayan diğer bir aday sırf partisi yüzde 10'luk barajı geçtiği için milletvekili seçilmiş sayılacaktır. 40 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek kadar açıktır. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından bir hak ihlalinin olduğunu tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

"KEŞKE BİZ HAKSIZ ÇIKSAYDIK"

İslam dünyasında tarihin en büyük mülteci dramının yaşandığına dikkati çeken Kamalak, Akdeniz'in sularında son bulan hayatların ya Suriyeli ya Libyalı ya da Iraklı olduğunu söyledi.

"Keşke biz haksız çıksaydık da hayatları Akdeniz'in sularında son bulan o bebekler ölmeseydi. Keşke biz haksız çıksaydık da Libya paramparça edilmeseydi. Keşke biz haksız çıksaydık da Suriye'de 300 bin insan ölmeseydi. Üç milyon insan yerini yurdunu terk edip İstanbul'un, Ankara'nın sokaklarında dilenmek zorunda kalmasaydı" ifadesini kullanan Kamalak, DEAŞ, Kobani, Kandil, PKK ve PYD'nin, büyük planın küçük parçaları olduğunu aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Saadet partili:

Oylar saadetee

6
10
yanıtYanıtla
ÇakarMobil-ANDROID:

gözüne dizine dursun

4
5
yanıtYanıtla
MARAŞLI:

20 VEKİL VERSEYDİ BAŞKA KONUŞACAKTIN, SENDEN BİR CACIK OLMAZ, BEN SENİ İYİ BİLİRİM HATTA VE HATTA AKRABAYIZ. .

3
4
yanıtYanıtla
Kayı:

Allahü Teala sizi ıslah eylesin bir ayağın çukura girmiş hala fitne fesatlık yapıyorsun git türk islam düşmanlarıyla uğraş tayyip erdoğanla ne uğraşıyorsun be adam uğraştığın adam türk ve müslüman lara en çok faydası olan kişidir ahirette elim yakandadır

5
2
yanıtYanıtla
Anadolu:

Yüzde 2 aldı saadet diye alay edenler, Allah isterse herşey olur, sizler karar veremesiniz, canakkale zaferler bedir savaşı daha ne savaşlar varki az kişiyle zafere ulaştı, bende inanıyorumki bu zaferde gercekleşecek, isterse bu secimde 0,1 alsın bizimkisi inanc dava yolu, şampion olalım diye değil, o teki dünyada herkes hesap soracak.. tek care SAADET

3
1
yanıtYanıtla
Hastikoz ayazMobil-IOS:

Senide bişey zannettik sizin gibi uyuşmuş kafalarla türkiye nereye gider rabbim ak partinin istikametini bozmasınn

1
3
yanıtYanıtla
Tolga bulut:

Bozuk saten akp sen uyan önce pişman olmadan

yanıt1
yanıt0
mehmetMobil-ANDROID:

bunlar erbakanın talebeleri.tayyipte nasıl sonradan vekil olup,başbakan oluverdi.

1
2
yanıtYanıtla
Yaw he he Mobil-IOS:

Yürü be koca kafalı

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title