Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, "Önceki uçağı düşürdüğümüzde Rusya dost idi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, "Önceki uçağı düşürdüğümüzde Rusya dost idi. Dostun uçağını düşürdük. Şimdi düşman olduk. Uçak hava sahamızı ihlal ediyor ama düşürmüyoruz. Hangisi doğru?" dedi.

Kamalak, partisinin Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendilerinin kuru bir siyaset kavgası yapmadıklarını söyledi.

Yeni bir dünyanın, tüm insanlık için adil bir sistem kurulmasının mücadelesini verdiklerini belirten Kamalak, "Yaşanabilir bir Türkiye diyoruz. 35 yıldan beri terör kasıp kavuruyor. Şehit cenazelerinin gelmediği tek bir dönem var. 11 aylık Milli Görüşün koalisyon hükümeti biçiminde iktidarda bulunduğu dönemdir. Dün Çanakkale'de vücutlarını birbirine siper eden, 'el küffara' karşı hendek kazan ecdadın torunları, bugün birbirlerine karşı hendek kazar hale getirmiştir. Gavurun kurşunu ile bugün birbirini vuruyor. Ne oldu bize. Kim bizi bu hale getirdi" diye konuştu.

Devletin ulaşamadığı yerler bulunduğunu öne süren Kamalak, şöyle devam etti:

"Askerin burnu sürtüldü. Emniyet şucu bucu diye bölündü, parçalandı. Kıdemli olanlar emekliliğe sevk edildi veya bir kısmı tutuklandı. Kısacası meydan boş bırakıldı. Dağdaki silahlı unsurlar şehre indirildi. Şehirdeki, hatta cezaevlerindeki KCK yapılanmaları serbest bırakıldı. 'İçerideki teröristler Türkiye'yi terk edecek' dendi ama dışarıdakiler içeri getirildi. 3-4 yıldır hendekler kazıldı, mayınlar döşendi, cephanelikler oluşturuldu. Böyle devlet yönetimi olur mu?"

"Başkanlık sistemine karşı değiliz"

Kamalak, Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının kasım ayı içerisinde düşürüldüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Doğru veya yanlış. Devlet yaptığına göre doğru diyoruz. Türk hava sahası ihlal edildi, düşürüldü. Önceki gün yine ihlal edildi ama bu sefer düşürmüyoruz. Önceki uçağı düşürdüğümüzde Rusya dost idi. Dostun uçağını düşürdük. Şimdi düşman olduk. Uçak hava sahamızı ihlal ediyor ama düşürmüyoruz. Hangisi doğru? Bütün bunların üzerine set çekmek için tartıştıkları konulara bakın. Yeni anayasa diyor TBMM. Başkanlık sistemi deniliyor. Onunla oyalanıyor. Elbette yeni bir anayasa lazım ama nasıl bir anayasa. Başkanlık sistemi deniliyor. Bu ülkede başkanlık sistemini ilk defa ifade eden düşünce Milli Görüş düşüncesidir. Saadet Partisi olarak başkanlık sistemine karşı değiliz ama nasıl bir başkanlık sistemi, isimlendirmiyorlar. Biz diyoruz ki bu TBMM'den ne bir yeni anayasa çıkar ne da başkanlık sistemi çıkar."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title