Haberler

Rusya ve Batı'nın Ukrayna Yüzünden Çatışması Terörle Mücadeleyi Engelliyor"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, Rusya ve batı ülkeleri arasındaki Ukrayna yüzünden yaşanan ayrılığın uluslararası terörle mücadelenin güçlenmesini olumsuz yönde etkilediğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, Rusya ve batı ülkeleri arasındaki Ukrayna yüzünden yaşanan ayrılığın uluslararası terörle mücadelenin güçlenmesini olumsuz yönde etkilediğini açıkladı.

Sıromolotov "Kommersant" gazetesine verdiği röportajda, "Ukrayna yüzünden meydana gelen fikir ayrıcalıkları terörle mücadelede işbirliği çalışmalarını dondurdu. 'Kaçırılan fırsat' listesine Avrupa Birliği ile düzenlenen görüşmeler eklenebilir. Avrupalılar bu toplantıyı bir senedir erteliyor" dedi.

Bakan Yardımcısı, Ukrayna krizi yüzünden Batı'nın Rusya ile terör karşıtı işbirliğini görmezden gelmesinin bir kez daha Batılı devletlerden bazılarının jeopolitik çıkarlarını daha üst seviyede tuttuğunu ve çifte standart uyguladığını gösterdiğini belirtti.

Sıromolotov açıklamasında şunları kaydetti: "Bu üzücü, fakat ileride bundan terör karşıtı mücadelelerin yanlış siyasi kararlara kurban verildiği ülkeler zarar görecek. Uluslararası terörle toplu bir şekilde siyaset olmadan mücadele edebiliriz. Batı ve ABD birbirine benziyor, attıkları bu adımda problemler var. Yakın Doğu ve Kuzey Afrika'da özellikle batının adımları güvenliğin sağlanma mekanizmasını yok etti ve bunun sonucunda başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerinin kontrolsüz bir şekilde gezmelerine sebep oldu.Tüm bu sorunlar Rusya'nın hem ikili ilişkilerinde hem de Şanghay İşbirliği Örgütü, BRICS gibi uluslararası kuruluşlar ile dış politikasının önemli maddeleridir. İlişkilerimizi yeni çağrılar ve tehditler çerçevesinde geliştiriyoruz. " - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title