Haberler

Rusya Uzmanı Uyardı

Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Başkanı Dr. Hasan Oktay, Türkiye ve Rusya’nın uçak krizini oluşturacakları bir komisyona havale ederek bu krizi yönetilebilir bir krize dönüştüremezlerse ekonomik yaptırımların ve turizm kayıplarının devreye gireceği uyarısında bulundu.

Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Başkanı Dr. Hasan Oktay, Türkiye ve Rusya'nın uçak krizini oluşturacakları bir komisyona havale ederek bu krizi yönetilebilir bir krize dönüştüremezlerse ekonomik yaptırımların ve turizm kayıplarının devreye gireceği uyarısında bulundu.

KAFKASSAM Başkanı Dr. Oktay, Suriye'de meydana gelen olayların bölge ile bölgedeki olaylarla birinci derecede ilgisi olmayan iki devleti Rusya ile Türkiye'yi karşı karşıya getirdiğini vurgulayarak, "İran, Suriye'de kurumsal kimlik ile değil ama milis kuvvetlerle verdiği mücadeleyi kazanamayacağını anlayınca bölgeye Rusya'nın gelmesini sağladı. İran, Irak'ı ABD vasıtasıyla ele geçirdiği gibi şimdi de Suriye'yi Rusya vasıtasıyla ele geçirmeye çalışırken Türkiye-Suriye savaşını da körüklemektedir" ifadesini kullandı.

Uçak krizinin Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirirken bu rekabetin beklenen ekonomik depremleri üzerinde de konuşulduğunu vurgulayan Dr. Oktay, "Olayın sıcaklığında politikacıların yapmış oldukları konuşmaların depremi yavaş yavaş her iki ülkede yansımaları kendini göstermeye başlayacaktır. Eğer Türkiye ve Rusya uçak krizi oluşturacakları bir komisyona havale ederek bu krizi yönetilebilir bir krize dönüştüremezlerse işte o zaman ekonomik yaptırımlar ve turizm kayıpları devreye girecektir" diye konuştu.

Rusya ile Türkiye'nin gelişmeleri kontrol altına alamazsa birbirini yıpratacakları uyarısında bulunan Dr. Oktay, şunları kaydetti:

"Savaş çıkmaz ama meydana gelecek tsunaminin hasarının tespiti bile zor olacaktır. Gelen dönemde Erdoğan ve Putin birbirini bitiren liderler olarak tarihe geçmek istemiyorlarsa bu krizi yöneterek krizi fırsata çevirmelidirler." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Hasan Oktay Kafkasya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title