Haberler
BBC

Rusya Açıkladı: Taliban'ı Silahlandırmıyoruz

Güncelleme:

Kremlin Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Rusya'nın Afganistan'da gizlice Taliban'ı silahlandırdığı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Rusya, Afganistan'da gizlice Taliban'ı silahlandırdığı iddialarını reddetti.

''SİLAH DA SAĞLIYOR OLABİLİRLER''

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Perşembe günü Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu'nda Rusya'nın Taliban'la işbirliği artırdığını belirterek "silah da sağlıyor olabilirler." demişti.

KABULOV: ''TAMAMEN ASILSIZ''

Kremlin'in Afganistan özel temsilcisi Zamir Kabulov, iddianın "tamamen asılsız" olduğunu söyledi. Rusya daha önce Taliban'la sınırlı bir temas yürüttüğünü, amacının hareketi müzakere masasına çekmek olduğunu açıklamıştı. Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı da bir ay önce Rusya'nın ABD'nin nüfuzunu azaltmak ve ittifakı yenilgiye uğratmak için Taliban'ı cesaretlendirdiğini savunmuştu.

DEAŞ'LA MÜCADELEDE TALİBANLA ÇIKARLARI UYUŞUYOR

Moskova, Taliban'ı terör örgütü olarak kabul ediyor. Rusya, 1990'lardaki iç savaş sırasında Kuzey İttifakı'nı desteklemişti. Ancak 2015'te Moskova, DEAŞ'la mücadelesinde Taliban'la çıkarlarının örtüştüğünü duyurdu.

''AMERİKAN ORDUSUNUN BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEYE YÖNELİK''

Ancak Kabulov RIA Novosti ajansına açıklamasında "Bu iddalar tamamen düzmece ve Amerikan ordusu ve siyasetçilerinin Afganistan'daki başarısızlığını örtmeye yönelik. Bunun başka bir amacı olamaz." dedi.

BBC

Afganistan Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title