Haberler

ABD: Rusya IŞİD Güçlerinin Olmadığı Bölgeleri Bombaladı

Güncelleme:

Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "IŞİD güçlerinin bulunmadığı bölgeler bombalandı" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de muhtemelen IŞİD güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söyledi.

"İÇ SAVAŞI DAHA DA TIRMANDIRIR"

Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya'nın bir taraftan IŞİD'e karşı savaşma diğer taraftan da Esad rejimini destekleme niyeti ortaya koyduğunu belirten Carter, "IŞİD'e karşı savaşırken diğer yandan da buna paralel olarak siyasi değişim için gayret göstermemek, sadece Suriye'de iç savaşı daha da tırmandırma riskini doğurur ve beraberinde de Moskova'nın kaygı duyduğunu iddia ettiği aşırıcılığı ve istikrarsızlığı getirir. Dolayısıyla bu yaklaşım, daha önce söylediğim gibi, ateşin üzerine benzin dökmekle eşdeğerdir" dedi.

"MİLİTANLARIN OLMADIĞI BÖLGELER BOMBALANDI"

Bakan Carter, bir gazetecinin "(Rusların) Hava saldırılarının IŞİD militanlarının bulunmadığı bir bölgede düzenlendiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusunu, "Bilgiyi doğrulama konusunda dikkatli olmak isterim, ama öyle görünüyor ki, bunlar (hava saldırıları) muhtemelen IŞİD güçlerinin bulunmadığı bölgelerde oldu" şeklinde yanıtladı.

"AKILLICA DEĞİL"

Sadece Esad'a destek vermeye yönelik bir yaklaşımı "çökmeye mahkum" olarak niteleyen Carter, "Bu türden bir eylemin sonucu kaçınılmaz olarak Suriye'deki iç savaşı kızıştırmak olacaktır ve dolayısıyla Suriye'de bir siyasi değişim gayreti içerisine girmeden sadece Esad'a destek veren bir eyleme başvurmak akıllıca değil" ifadesini kullandı.

BİR ELEŞTİRİ DAHA

Rusya'nın, hava operasyonlarına başlama planını Bağdat'taki Amerikalı askeri yetkililere sadece bir saat önceden haber vermesini de eleştiren Carter, bunun profesyonelce bir davranış olmadığını kaydederek, iki ülke askeri yetkilileri arasında "sadece çat kapı uğramanın" ötesinde bir iletişim hattı bulunması gerektiğini söyledi.

Carter, Rusya'nın hava saldırılarına başlamasından sonra ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı kendi düzenledikleri hava operasyonlarında bir değişiklik olmayacağını da belirtti.

ABD Savunma Bakanı Carter, Rusların Suriye'de güç konuşlandırma ve operasyon düzenleme niyetini bir süredir dillendirdiğini, dolayısıyla bugünkü gelişmeye şaşırmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ashton Carter Moskova Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Kafirlerr:

Ibliside ALiniz yaniniza geliniz! böyle insan öldurmekde yarisircasina sihirbazlikla , bi yere varamayacaksiniz, ey yahudi-ve haçlilar!!! Hilafet kuruldu genislemekdedir, hem fiziki hem zihni, !! sizlerin kendi içlerinizden kendi askerleriniz iman edip, bu Orduya katilacakdir, ALlahin izniyle ve Allah sizleri böyle rezil edecekdir, yenileceksiz, ve kendi elinizle cizye vereceksiniz inşAllah

4
0
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖZ....:

MÜSLÜMANLAR HİÇ BU KADAR EZİK VE ÇARESİZ BİR DURUMA DÜŞMEMİŞTİ. İSLAM DÜNYASI PARAMPARÇA. . . . HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR ANCAK RABBİMİZİN HERŞEYİ BİLDİĞİNE İNANSAKTA HEP GÖZARDI EDİYORUZ. İNANIN MEVLA HERŞEYİ GÖRÜYOR VE BİLİYOR. . .

3
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

oyun oynuyorlar insan canlariyla kactane multeci almislar

2
0
yanıtYanıtla
ümmet:

artik vur kaç dönemi bitmişdir, . tut yonelt donemi balatmişdr, müslümanlarin yogun bulunduklari yerlerde cihad alevleri yanmakdadir, ümmet her gün biraz daha dogrulari görupde Allahin adaletinin hag olduguna varmakdadir, haçlilarin bu topraklari 100 yillardir işgal edip, kendi kuklalari olan kravatli, demokrat sömürgecileri. hepsinin hain oldugunu anlamakdadir, ve yakin sürecdemusluman topraklarinda tüm tagutlar düşup, Allahin adaletli kurallari, oralara hükm edecekdir inşAllah

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title