Haberler

Rusya Federasyonu'nun Kararı Türkiye İçin Fırsat Olabilir"

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan: "Rusya'da oluşan ihtiyaç Türkiye ve bölgemiz için önemli bir fırsat" "Bölge ihracatımızın arttırılması ve bölge ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli potansiyel ihtiva eden bu fırsatın değerlendirilmesi için siyasileri ve tüm ilgili kurum, kuruluşları göreve.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya Federasyonu'nun Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ABD'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yönelik aldığı gıda ithalatı ambargosuna ilişkin, "Rusya'da oluşan ihtiyaç Türkiye ve bölgemiz için önemli bir fırsat" dedi.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu'nca birçok tarım ürünü, hammadde ve gıda maddesini içeren ürünlerin AB, ABD, Kanada, Avustralya ve Norveç ülkelerinden ithalatına bir yıl süre ile yasaklama getirilmesi ve tarım ürünleri ihracatında karşılaşılan sorunların dün Ankara'da yapılan toplantıda masaya yatırıldığını belirtti.

Toplantıda Rusya Federasyonu yetkililerinin Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdiği ve söz konusu ülkelere uygulanan tarım ürünleri ithalat yasağı nedeniyle Rusya Federasyonu'nun doğacak tarım ürünleri ihtiyacının diğer ülkeler ve Türkiye'den temin edilmesi konusunda firmalarını yönlendirildiği hususlarına değinildiğini vurgulayan Gürdoğan, "Rusya'da oluşan ihtiyaç Türkiye ve bölgemiz için önemli bir fırsat" değerlendirmesinde bulundu.

Gürdoğan, Türk firmalarına da çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:

"Rusya kapısının 1988 yılında açılmasıyla ihracata başlayan Doğu Karadeniz ihracatçısının bugüne kadar kazandığı tecrübelerini kullanarak, geçmişte yapılan hatalarını da düzelterek Rusya Federasyonu'nun yasaklaması kapsamında gelişen bu potansiyeli fırsata çevirmesi büyük önem arz etmektedir. Bunun için gerekirse bölge firmalarımızın birleşerek grup olarak hareket etmesi, Rusya Federasyonu'ndaki partnerleri ile şimdiden görüşmeler başlatmaları ve partnerlerini 17-19 Ekim 2014 tarihinde Trabzon'da yapılacak '3. İpekyolu İşadamları Zirvesi'ne davet edip bağlantılarını güçlendirerek bölgemizin daha fazla pay alması için firmalarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir."

Siyasilere de seslenen Gürdoğan, şöyle devam etti:

"Gerek iktidar, gerekse muhalefet olmak üzere tüm yerel otoritelerin, kurum ve kuruluşların bir araya gelerek bölgemizin ihracat potansiyelinin önündeki en büyük engellerin başında gelen Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyonu ve genişletilmesi, Muratlı Sınır Kapısı'nın açılması, Rusya Federasyonu geçiş belgesi yetersizliği, Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması'nın devreye alınması ve Doğu Karadeniz lojistik altyapısının planlanması hususlarında somut ve hızlı adımlar atması gerekir. Bu konuda DKİB olarak her türlü teknik ve bilgi desteği vermeye hazırız. Bölge ihracatımızın arttırılması ve bölge ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli potansiyel ihtiva eden bu fırsatın değerlendirilmesi için siyasileri ve tüm ilgili kurum, kuruluşları göreve çağırıyoruz." - Trabzon

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Doğu Karadeniz Avustralya Kanada Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title