Haberler

Rusya'daki "Suriye Toplantısı"

Moskova’da yapılması planlanan Suriye toplantısına muhalefetin önde gelen isimlerinin katılmayacağı öne sürüldü.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanan Suriye toplantısına muhalefetin önde gelen isimlerinin katılmayacağı iddia edildi.

Muhalif kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya, 26-29 Ocak'ta Moskova'da yapılması planlanan Suriye toplantısına katılması için 40'tan fazla Suriyeli muhalife davet gönderdi. Ancak söz konusu muhaliflerden birçoğunun, çeşitli nedenler dolayısıyla katılmayı reddettiği öne sürüldü.

AA muhabirine konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Üyesi Semir Neşşar, Moskova'nın muhaliflere gönderdiği şahsi davetiyelerde, müzakere edilecek herhangi bir plan veya madde yer almadığı söyledi.

Toplantıya davet edilen isimler arasında Suriye içerisinde faaliyet gösteren Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Hasan Abdulazim, kurulun yurt dışındaki temsilcisi Heysem Menna, Yönetim Bürosu Üyesi Arif Delile, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, PYD Avrupa Temsilcisi Halid İsa ile Yönetim Bürosu üyeleri Halid Hubbo ve Safvan Akkaş, Değişim ve Kurtuluş Cephesi Başkanı Kadri Cemil ve beraberindeki 3 üye ile Ulusal Çağrı Platformu Başkanı Semir el-Ayta'nın olduğu ifade edildi.

Suriye'de hükümetin izniyle faaliyet gösteren ve hükümete yakınlığıyla bilinen Suriye Ulusal Gençlik Partisi Genel Başkanı Suheyr Sermini, Vatan Suriye Partisi Genel Başkanı Mecd Niyazi ve Suriye Halk Partisi Genel Sekreteri Nevvaf Mulhim'e de davetiye gönderildiği aktarıldı.

Söz konusu toplantıya daha önce katılmayacağını açıklayan muhaliflerin ise şu isimlerden oluştuğu kaydedilmişti:

SMDK Başkanı Halid Hoca ve eski SMDK başkanlarından Ahmed el-Cerba ile Hadi el-Bahra, SMDK Siyasi Komite Üyesi Faruk Tayfur, Kürt Ulusal Konseyi Siyasi Komitesi Üyesi Salah Derviş, Demokratik Bloku'ndan Mişel Kilo, eski Kürt Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, eski Genel Sekreteri Bedr Camus ve Asur Bloku Temsilcisi Abdulahad Astifu, eski SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye'de hapiste bulunan Devletin İnşası Bloku Başkanı Luey Hüseyin ile Başkan Yardımcısı Muna Ganim ve Suriye Demokratik Laik Koalisyon Genel Komitesi Başkanı Rende Kuseys.

Öte yandan, Suriye'deki basın organlarında, Esed rejimi adına katılacak heyetle ilgili yer alan haberlere göre, Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Beşşar Esed'in Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyne Şaban ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal el-Mikdad'ın yerine daha düşük profilli yetkililerin katılması bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Beşşar Esed Moskova Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title