Haberler

Kars'ta 100 Yıllık Su Değirmeni Aksamadan Çalışıyor

Güncelleme:

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Küçük Çatma Köyünde Ruslardan kalma 100 yıllık su değirmeni hiç teklemeden buğday, bulgur öğütmeyi sürdürüyor.

Kars'ta 100 yıl önce Ruslar tarafından yapılan su değirmeni, yapıldığı günden bugüne aksamadan çalışmaya devam ediyor.

100 YILDIR TEKLEMEDEN ÇALIŞIYOR

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Küçük Çatma Köyünde Ruslardan kalma 100 yıllık su değirmeni hiç teklemeden buğday, bulgur öğütmeyi sürdürüyor. Kars Çayı kenarına kurulan değirmenin sahibi Erdem Kaya, her yaz değirmenin bakımını yaptığını belirterek "Değirmeni ailemiz kuşaktan kuşağa işletiyor. Bakımını aksatmayarak değirmenin bir asır ayakta kalmasını sağladık. Bu değirmen benden sonra da çocuklarımın olacak" dedi.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arpaçay Kars Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

Recep Atli:

Hijyen diye birsey yok. Adam elini pislik icindeki aletlere sürdükten sonra birde unu eldivensiz elleri ile avucluyor. Üstü basi pislik icinde, saci acik. Gida kontrolü o degirmene hic ugramismi. Bu ne bicim belediye!!

39
111
yanıtYanıtla
KadirMobil-IOS:

Ruslar a helal olsun Kürdistan a güzel bi yatırımdır

19
76
yanıtYanıtla
kürdo:

vaybe bölgeye tek yatırım var onu da ruslar yapmış. . . yazık karsa.

30
21
yanıtYanıtla
AlenmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Burada yapılan un ve mamülleri yenmez temizlik yok bir kere gelin nişantaşında fırın görün

3
45
yanıtYanıtla
TEKNİK AÇIKLAMA:

BENİM MESLEĞİM DEĞİRMEN MAKİNELERİ. KONYALIYIM. . BU SEKTÖRÜN MERKEZİ KONYADIR. . İL RESİMDEKİ TAŞ BUĞDAY ÖĞÜTÜCÜDÜR. 30 YIL ÖNCESİNE KADAR SU SONRA DİZEL MOTORLAR VE SONRA ELK. ASENKRON MOTORLARLA ÇALIŞTIRILDI. SÖZ KONUSU TAŞ ALT VE ÜSTTE OLUR. AŞINDIĞINDA TONAJINA GÖRE HER YIL DİŞEYLENİRDİ. 100 YILDA EN AZ O TAŞLAR 10 -15 KERE DEĞİŞMİŞTİR. . DİĞER RESİMLERDEKİ ELEVATÖRLER İSE 30 YILDAN BU YANA KULLANILAN SİSTEMLERDİR. YANİ 100 ÖNCESİ KURULUP BU GÜNE ÇALIŞMASI TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL.

36
7
yanıtYanıtla
dd:

rusların yaptıklarınabakın nasıl senelerce calısyor dusundurucu

27
5
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

SAĞLAM MALZEME SAĞLAM İŞÇİLİK. RUS MALZEMELERİ KABADIR AMA ÖMÜRLÜKTÜR.

31
0
yanıtYanıtla
ahmet:

müslümanlar yapmayınca böyle oluyor tabi

22
7
yanıtYanıtla
hdp:

karsa keşke yatrım yapilsa halk aç iş yok herkes kahvede oturir sabaxtan aşkamga kadar

22
7
yanıtYanıtla
CAMİLOKKOOO:

BENDE RUSS İSTİYOM LAN . . TEKLEMESİN . . BENDE TEKLEMEYİM . . :))

16
13
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title