Haberler

Rus Yanlısı Göstericiler Ukrayna'da Askerle Çatıştı: 3 Ölü

Güncelleme:

Ukrayna'nın Mariupol kentindeki askeri üs yakınlarında Rus yanlısı protesto yapan göstericilerle askerler arasında çatışma çıktı. 3 militan öldü.

Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan bir askeri üs yakınlarında Rus yanlısı protesto yapan göstericilerle askerler arasında çatışma çıktı. İçişleri Bakanı Arsen Avakov, "Askerlerle çatışmaya giren 3 silahlı militan öldü, 13'ü ise yaralandı" dedi.

"ÜSSÜ TERK EDİN" ÇAĞRISI

Dün Donetsk bölgesinde bulunan askeri üsse gelen protestocular, askerlere, "Üssü terk edin" çağrısı yaptı. Bunun üzerine askerler ateş açarken, yaralanan göstericilerden birinin göğsüne kurşun isabet ettiği ve durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Bazı yerel medya kuruluşları, göstericilerin çatışma sırasında molotofkokteyli kullandıklarını açıkladı. Gösterici grubun ateş açıldıktan sonra dağılmaları üzerine çatışma askeri üsten çevre bölgelere dağıldı. Silah seslerinin çevredeki hastanelerden duyulduğu bildirildi.

3 MİLİTAN HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Arsen Avakov, çatışmada 3 silahlı militanın hayatını kaybettiğini, 13'ünün ise yaralandığını açıkladı. Maruipol'un resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, askeri güçler ile Maruipol polisi gece 01.00'de ortak operasyon başlatarak 10 kişiyi gözaltına aldı.

Protestocular bazı kişilerin olayı provoke ettiklerini açıklarken, bir grubun Mariupol Belediyesi önünde gösteri yapan gruba askeri üssü ele geçirmelerini söylediğini belirtti.

"ANTİ-TERÖRİST OPERASYONU"

Donetsk bölgesi geçen haftadan beri Rus yanlısı göstericiler ile Ukrayna güçleri arasında birçok çatışmaya sahne oldu. Ukrayna hükümeti, birçok devlet binasını ele geçiren göstericilere karşı geçen salı günü "anti-terörist operasyonu" başlatmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Arsen Avakov Mariupol Donetsk Ukrayna Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

DOĞRUCUeses2626@e-mail.com.tr:

Molotofkokteyli bir silahtır.Türkiye'de de silah kategorisine alınıp aynı şiddette kolluk kuvvetlerimizin karşılık verebilmesine imkan veren yasal düzenlemeler derhal yapılmalıdır!

8
1
yanıtYanıtla
47bdpkerboran1990@hotmail.com:

ozman gaz bombasıda silah tır her yerde kolanya gibi kulanılmasın

0
5
yanıtYanıtla
ugur bzkrtgunahkar1098@hotmail.com:

cuvaldiz rusya ancak babayi alir bu saattten sonra ab ve amerika vermez ukraynayi hadi yiyosa alsin putincik

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title