Haberler

Rus TIR Sürücülerine Vize Zorunluluğu Başladı

Güncelleme:

Türkiye, Rus TIR şoförlerine bugün itibariyle mütekabiliyet gereği vize zorunluluğu getirdi.

Türkiye, mütekabiliyet esası gereği Rus TIR şoförlerine bugün itibarıyla vize zorunluluğu getirdi.

"KRİZ ÖNCESİ MUAFİYET VARDI"

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, uçak krizi öncesi Türkiye ve Rusya arasında vize muafiyeti bulunduğunu ancak Rusya'nın bu yılın başında Türk TIR sürücülerine vize zorunluluğu getirdiğini anımsattı.

"MÜTEKABİLİYET GEREĞİDİR"

Rusya'nın vize serbestisini kaldırmasının Türk şoförleri zor duruma soktuğunu ve nakliyecilerin alternatif güzergah olarak Hazar Denizi'ne yöneldiklerini anlatan Şener, "Türkiye, aradan geçen sürede sabırla vize zorunluluğunu koymadı. Ancak Rusya'nın bu yaptırımına devletler arası hukuk gereği mütekabiliyet gerekiyordu. Bugün itibarıyla Rusya'dan Türkiye'ye giriş yapacak sürücülere vize zorunluluğu getirilmesi mütekabiliyet gereğidir." diye konuştu.

"SIKI KONTROLLER GETİRİYORLAR"

Rus politikacıların uçak krizi sonrası açıklamalarıyla ülkelerini Türk sürücüler için güvensiz hale getirdiklerini vurgulayan Şener, "Hal böyle iken Türkiye vize koymadı. Ancak Ruslar, Türk mallarının geçişi sırasında sıkı kontroller getirmeye devam ediyor." eleştirisinde bulundu.

"ESKİ GÜNLERE DÖNMEYİ UMUT EDİYORUZ"

Rus TIR sürücülerine vize konulmasını istediklerini ifade eden Şener, "Mütekabiliyet sonucu Rus sürücüler zorluk yaşarsa ülkelerinde bu durumu dile getirirler. Yine eski vize serbestisinin olduğu günlere dönmeyi umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fatih Şener Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

İmam Hatip Mezunu:

Rusya er geç Türkiye''den özür dileyecektir. Türkiyenin onurlu dik vakur durulu karşısında ve kutlu davası karşısında ve dahi milli irade karşısında hiç bir güç duramaz. Bu böyle biline. Bizden aldığı iki kilo domates iki kilo muz ama biz onlardan doğal gaz almayı bir kesersek Rusya iflas eder. Dost dedik komşu dedik bağrımıza bastık. Ama bilsin ki bu millet çileye alışıktır. Ey Putin bekara karı boşamak kolay. Er geç yola geleceksin

66
2
yanıtYanıtla
Hainden ve cahilden uzak dur:

kaç tane Rus tırı geçiyor ülkemizden?

3
34
yanıtYanıtla
arslan:

fare dağa küsmüş hesabı

6
30
yanıtYanıtla
salih:

siz eski günlere biraz zor dönersiniz. pis kafir ruslar. ingilizlerin sizin ve diğerlerinin yaprıklarını bu mislimanlar hiç bir zaman unutmayacak. tarihe bir kara leke olarak geçtiniz

33
1
yanıtYanıtla
Sinirli:

Yeterli bir adım değil, o TIR sürücüleri ve TIRlar gümrük kapılarında didik didik aranıp, TIRların içindekilerde yasak bir böcek bulunup içindeki tüm mallar yakılmalıdır.

14
2
yanıtYanıtla
dfh:

subay

yanıt0
yanıt0
çakır.:

Yaşayacaksam başım dik bir türk bir müslüman gibi yaşamak isterim, suriyeye yapılmak istenen aslında bizim vatanımızda gözleri oldukları için masum insanlara işkence yapılıyor, bazılarıda komşularımızla küs olmayalım diyor hayret !!!

7
0
yanıtYanıtla
ANKARALI:

muhtemel bilerek yönetimde icinde neden türkiye sinirini ihlal eden rus savas ucagi ilgili aciklama yapmaktan kacip yanlisini görmüyor istesekde isteleserde böyle saglam dostluk olmaz bundan hayirda gelmez bu haliyle rusya ahlaki cöküntü icindedir iliskiler yeniden ele alinmali

7
0
yanıtYanıtla
1071-den pkk ye:

Ulan hala kafatasçı zihniyet . . . siz kim ruslara kafa tutmak kim. siz de kendinizi adamdan sayarsınız ya . . . ben ona yanarım . . .

1
5
yanıtYanıtla
Merhaba:

SENBİR EZİKSİN O KAFADAN NE ÇIKAR, , , SEN ANCAK KULLANILIRSIN, , , VE ATILIRSIN,

yanıt2
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title