Haberler

İzmir'de Gözaltına Alınan Alparslan Çelik: Rus Pilotu Vurmayın Dedim

Güncelleme:

Rus pilotu öldürdüğü yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Alparslan Çelik'in, İzmir'deki sorgusunda, "Yanımdakilere pilota ateş etmeyin diye uyardım" dediği ileri sürüldü.

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, bugün adliyeye sevk edildi. Savcının Alparslan Çelik'e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik'in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü.

ORGANİZE SUÇLARLA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEKİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotunu vurduğu iddia edilen Alparslan Çelik ile yanındaki 14 kişinin gözaltında tutuldukları İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli bugün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmayı yürüten savcı tarafından '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

"ATEŞ ETMEYİN DİYE UYARDIM" İDDİASI

Savcının Alparslan Çelik'e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik'in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü. Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı aramada, zanlılar arasında bulunan ve Suriye'den gelenlerin aracında, 1'i Kalaşnikof, 2'si Thomson marka olmak üzere 3 otomatik silahın daha ele geçirildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

PİLOTU ÖLDÜRDÜĞÜ YÖNÜNDEKİ AÇIKLAMALAR BASINA YANSIMIŞTI

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönündeki basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı tespit edilmişti.

LOKANTADA POLİSLER TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Çelik'in ifadesinde, "Tanıdığı S.K'yı ziyaret için İzmir'e geldiğini ve lokantada oturdukları sırada polisler tarafından gözaltına alındıkları, üzerinde silahla yakalanan kişileri S.K'nın arkadaşı olarak bildiğini, başka bir bağının olmadığını" anlattığı öğrenilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (156)

ANTİ TIRKO:

NE OLDU SİZE TIRKOLER HANİ ASIP KESİYODUNUZ , BU MU LA SİZİN ERKEKLİĞİNİZ, PUTİN LAFI DUYUNCA ESAS DURUŞA GEÇTİNİZ

113
42
yanıtYanıtla
AKP:

ULAN BİZ RIZAYI SATMIŞ ADAMIZ SENİMİ SATMAYACAĞIZ ÇEBİŞ , BİR KİLO HURMA ALMIŞ GELMİŞSİN ELİNE , HURMADAN HEDİYEMİ OLUR SAAT KUTU FİLAN OLSA NEYSE , ÇOK RİCA EDİYORUZ BU HEDİYE KONUSUNDA BİRAZ HASAS OLALIM KÖYDEN PEYNİR GETİRDİK DİYE MAKAMI RAHATSIZ ETMEYİN LÜTFEN

36
17
yanıtYanıtla
Kürt:

Böyle kıvırtırlar adamı?Bağırıp çağıyordun. Ne oldu lan şimdi.

18
17
yanıtYanıtla
süriyeli:

savasacagiz diyen cete biraz zora girince solugu istanbulda aldi turkmen dagi düsmiyecek diyen bayir bucak zar zor kendini istanbula atmistir ayni tarihte alpaslan gibi zora girdi zar zor mus melezgirte kurdlere sigindi simdide bu karikaturlar milletlere kahramanlik satiyorlar ne mal oldugunuzu iyi biliyoruz

28
6
yanıtYanıtla
temel:

kıvarak dansöz işte biz türkleri temsil eden bir kıvrak.

30
4
yanıtYanıtla
...:

NE OLDU ÜLKÜCÜ ERKEK. . . .

24
10
yanıtYanıtla
KARA ALI:

''Ülkücüler çecenistanda'' buhahaha. . . @PÖH Yavrum size bir sans daha KARABAG! bütün ülkücülere duyrulur.

yanıt0
yanıt1
süriyeli:

hahahahahahahahaha türkün gücünü gösteriyor mhpli cete

28
4
yanıtYanıtla
))):

ÇAKMA ÜLKÜCÜYMÜŞ LAN BU . . .

22
8
yanıtYanıtla
çakır:

sıkıyosa git sen savaş. ne desin evet ben vurdum beni rusyaya teslim edin mi desin. akhainler yapar mı yapar. uçağı paralel pilot düşürdü diyen öküzler alparslanı harcamaz mı

yanıt1
yanıt15
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title