Haberler

Uçak Krizi Sebebiyle, Söndürme Uçaklarında Rus Pilotlara Görev Verilmedi

Güncelleme:

Muğla'da yaz sezonu boyunca orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotlarının değiştiği, Rus pilotlara uçak krizi sebebiyle görev verilmediği ortaya çıktı.

Uçak krizi sebebiyle, orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotlarının değiştiği, Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle Rus pilotlara görev verilmediği ortaya çıktı.

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı, orman yangınına en hassas illerin başında gelen Muğla'da hava sıcaklıklarının artması ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşları orman yangınına karşı dikkat çekti. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, milli servet olarak gördükleri ormanların korunmasında en önemli görevin ormancılar kadar vatandaşların da olduğunu açıkladı.


MUĞLA YANGINLARA HAZIR

Muğla Orman Bölge Müdürü Çelik, temennisinin hiç orman yangını çıkmaması olduğunu belirterek, "Temennimiz bu yönde, ancak orman yangınını sıfıra düşürmek mümkün değil. Orman yangınlarına karşı kurum olarak yaz sezonu boyunca teyakkuzdayız. Özellikle vatandaşlarımızdan beklentimiz, en küçük bir duman, kıvılcım gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları. Ne kadar kısa sürede müdahale edersek orman kaybını o kadar azaltırız. Vatandaşlarımız geçtiğimiz yıllara oranla orman yangını konusunda daha bilinçli hareket ediyor. Yaz sezonunda Muğla çok sayıda yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor. Araçları ile hareket halinde olan sürücülerimiz sigara izmaritlerini araçtan atmasın. Piknikçilerimiz yaktıkları ateşi giderken muhakkak söndürsün" dedi.


BİN 400 İŞÇİ GÖREV ALACAK

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı olan Muğla ve Aydın'da orman yangınlarına karşı bin 400 işçinin görev alacağını açıklayan Çelik, "İşçi ve ekipman olarak yeterli sayımız mevcut. Bin 400 işçinin yanında 250 teknik personel, 89 arazöz, 33 su tankı, 51 ilk müdahale aracı, 168 motorlu (sincap) ekip, 12 dozer ve 320 adet de değişik bölgelerde helikopterlerimizin yangın esnasında su alabilecekleri su havuzlarımız mevcut" dedi.


ÜÇ HELİKOPTER HAZIR

Muğla'da yaz sezonu boyunca olası orman yangınlarında 4 helikopter ve 2 amfibik uçağın görev alacağını belirten Çelik, "İlk yangın söndürme helikopterimiz 1 Mayıs tarihinde Marmaris'e konuşlandı. 15 Mayıs Fethiye'ye, 1 Haziran tarihinde de Milas'ta göreve başladı. Aydın'a da 12 Temmuz'da gelecek. Bunların yanında 2 amfibik yangın söndürme uçağımızdan ilki 15 Haziran'da, ikincisi de 1 Temmuz'da Milas-Bodrum Havalimanında konuşlanacak" dedi.


RUS PİLOTLARA GÖREV VERİLMEDİ

Muğla'da yaz sezonu boyunca orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotlarının da değiştiği öğrenildi. Daha önce orman yangın helikopterlerinin çoğunda Rus ve Ukraynalı pilotlar görev alırken, bu sezon Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü'nün hizmet satın aldığı Türk ve yabancı ortaklı şirketin bu sezon Rus pilotlara görev vermediği ortaya çıktı. Rus pilotların yerine Kazakistan, Ukrayna ve Azerbaycan pilotlarına görev verildiği öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Çelik Türkiye Aydın Muğla Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500

Yorumlar (73)

23:

rusya ''nın ekonomisini batırdık. . . her gün 3-5 şehit geliyor, işsizlik, fakirlik had safhada, esnaf kan ağlıyor, 7 aydır ülkenin tüm güvenlik birimleri güney doğuyu temizleyememişiz, kilise her gün bomba yağıyor, çocuk istismarları bir haber. . bizim dünya liderimiz kadınlarımızla , rus pilotlara iş vermemekle uğraşıyor. . ve hala gurur duyuyoruz. .

19
1
yanıtYanıtla
KILISLI:

YAHU KOYUNLARI ANCAK BOYLE AVUTURSUN

yanıt2
yanıt0
OF AMAN:

AMAN NE BÜYÜK TOKAT-GÜLEMİYORUM BİLE

20
0
yanıtYanıtla
yilmut:

ÇOK KAYDA DEĞER BİR HABER. . . . HELAL OLSUN BU AKP HÜKUMETİNE. . . . RSLAR ÜZÜNTÜDEN GECE ÇORAPSIZ YATMIŞLAR. . . . pUTİN ÜZÜNTÜSÜNÜ rte YE BİLDİRMEK İSTEMİŞ AMA RTE TELEFONA ÇIKMAMIŞ. . . . . almanyaya kızdığımız içinde ayasofya da namaz kılacağız. . . İŞTE BİZ BÖYLEYİZ BİR KIZARSAK ORTALIĞIN DUMANINI ATTIRIRIZ. . . . YAŞASIN UZUN ADAM. . . YAŞASIN AKP İKTİDARI. . . !!!!

17
2
yanıtYanıtla
doğrucu:

putine tokat dediniz bende ne yaptık dedim

18
0
yanıtYanıtla
Prometheus:

Ne tokat atmışız beee. Rusya bir aya kalmaz batar artık. Ayrıca pilotların kendileri gelmemiş de olabilir. Bu haberi yapmaktan utanmayan birileri var.

14
2
yanıtYanıtla
yeter:

Ahahaha Aptallar sizi, o söndürme uçakları da helikopterler de hepsi Rusyadan kiralanıyor. . . . Bizim zavallı insanımız da burda gaza gelerek kendini tatmin ediyor. . hakkaten yuh.

15
0
yanıtYanıtla
patron:

geçen pütin bunu sezmiş olacak, tv de yalvarıyordu. ''ben ettim sen etme'' diye. komedi yapmayın.

14
0
yanıtYanıtla
anlamsız bir başlık:

bu mu tokat allahım başlıga bak iki tane helikopter eksik kalmış :DD neremle gülsem bilmiyorumkisiz işin arka planında erdoganın putine obamaya yalvardıgını bilmiosunuz galibaadam hala sayın putin sayın putin diyor :DD

12
1
yanıtYanıtla
Sener Koruturk:

Tamam!. . Turkiyede pilot yok ama bir suru imam var. Rusyada var mi?

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title