Haberler

Rus Federal Konseyi: Mektup, İlişkilerin Düzelmesi için Temel Oluşturabilir

Güncelleme:

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektubun gecikmiş olsa da hiç olmamasından iyi olduğunu, ilişkilerin düzelmesi için temel oluşturabileceğini bildirdi.

Rusya federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerinin düzelmesi için temel oluşturabileceğini bildirdi.

"GEÇ OLMASI HİÇ OLMAMASINDAN İYİDİR"

Matviyenko şu açıklamayı yaptı: "Özür gecikmiş olsa da, bildiğiniz gibi geç olması hiç olmamasından iyidir. Bu zaman içerisinde karşılıklı ilişkilerimiz bazı negatif süreçten geçti, eski güven anlayışı kaybedildi. Yine de, bu mektup Rusya ve Türkiye'nin bağlarının düzelmesi için temel oluşturabilir."

"ERDOĞAN, İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR OLDUĞUNU BELİRTTİ"

Rus lider Putin'in Su-24 olayı yüzünden meydana gelen durumun Rusya'nın Türk halkına olan dostça duygularını etkilemediğine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Matviyenko, "Yapılanların farkına varıldığı için bu mektubu sadece olumlu karşılayabiliriz. Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı'na mektubunda özürlerini dile getirdi, hayatını kaybeden pilotun ailesine baş sağlığı diledi, durumun düzelmesini istediğini belirterek Rusya ile dostça ilişkilerin düzelmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti" dedi.

ÇEÇEN CUMHURBAŞKANI: PUTİN, YÜZLERCE YIL DOST KALINMASI GEREKEN BİR GÜÇ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA KANITLADI

Öte yandan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadırov da, Instagram hesabından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin açıklamalarda bulundu. Kadırov konuyla ilgili, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkemizle bir kez ilişkileri bozmak yerine yüzlerce yıl dostça kalınması gereken büyük bir güç olduğunu bir kez daha kanıtladı. Biz Türkiye'nin zararı tazmin etme ve suçlulara cezalarını verme sorununu çözmeye hazır olduğuna ilişkin niyetleri hayata geçirmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadırov, on binlerce Türk inşaatçının işsiz kalmasına sebep olan endüstrinin çöküşüne rağmen Rus hükümetinin eylemlerinin doğru olduğunu, çünkü Rus vatandaşının canının ve ülkenin onurunun milyarlarla ölçülemeyeceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

BenMobil-IOS:

Rusya ve türkiye birbirlerine çok ihtiyacı olan iki ülke türkiye için amerika ve avrupadan daha önemli bir ülke olduğu bu krizde anlaşılmıştır bu bir ders olmalı bundan sonra iki ülke kardeşce ve beraber kalkınmalıdır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title