Haberler

Rus Birlikleri Suriye'ye Sevk Ediliyor

Rusya ve ABD arasında Suriye krizine çözüm bulmak için geçen hafta Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca Rus birliklerinin Suriye'ye sevk edileceği öğrenildi.

Ukrayna krizi nedeniyle gerilen Rusya-ABD ilişkilerinde Suriye konusundaki ortak çalışmanın yol açtığı iyimserlik havası çabuk dağıldı. Rusya ve ABD arasında Suriye krizine çözüm bulmak için geçen hafta Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Anlaşmazlık haberlerinden sonra Rus medyasında daha önce çıkan "Rusya Suriye'ye askeri birlikler gönderiyor. Ve bu birlikler iç savaşın hüküm sürdüğü cephelere sevkedilecek" şeklindeki yorumlar yeniden gündeme geldi.

RUS GENERAL AÇIKLADI

Uzlaşmaya engel olarak ise Kremlin'in 'Esed kalacak' yönündeki pozisyonunu değiştirmemesi gösteriliyor. Sosyal medyada ve Rus haber portallarında yapılan yorumlarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Beşar Esed'e askeri desteğini artıracağı kaydedildi. Kaynak olarak ise Yahudi lobisine yakınlığı ile bilinen Amerikan Washington Times gazetesinin 4 Ağustos'ta verdiği bir habere vurgu yapılıyor. Rus TASS ajansını kaynak gösteren Washington Times gazetesi, Rusya hava kuvvetleri komutanlarından General Vladimir Shamanov'un Suriyeli bir gazetecinin sorusuna verdiği ileri sürülen "Esed'in radikallerle mücadele etmesi için gereken her desteği veririz" açıklamasına yer vermişti. Rusya medyası ise General Shamanov'un bu sözlerini, "Rusya, iç savaşa müdahale etmek için Suriye'ye askeri birlikler göndermeye hazırlanıyor" şeklinde yorumlamıştı. Kremlin daha sonra böyle bir girişimin sözkonusu olmadığını dile getirse de, bu iddia hala gündemden düşmüş değil.

Bu iddiaları güçlendiren bir aktör de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in geçen ayki, "Putin bize siyasi, ekonomik ve askeri destek vereceğini söyledi" yönündeki açıklamasıydı. Suriye görüşmelerinden sonuç çıkmayınca, haber portalları ve sosyal medyadaki gazeteciler ve bazı yetkililer isim vermeden bu iddiaları yeniden dillendirirken bu kez İsrail gazetelerini de kaynak göstermeye başladılar.

GÖREV GÜCÜ ŞAM'DA

İsrail'in Yedioth Ahronot haber sitesinde önceki gün yer alan habere göre Rusya, Suriye'ye savaş uçakları ve saldırı helikopterleri gönderdi. Batılı diplomatların bir Rus görev gücünün Suriye'ye ulaştığını söylediğini ileri süren Ynetnews, bu güçlerin Şam yakınlarındaki bir hava üssüne konuşlandığını yazdı. Haberde ayrıca aralarında danışmanlar, lojistik personeli, teknik personel, pilotlar ve hava koruma birliği üyelerinden oluşan Rus askeri personelinin de önümüzdeki günlerde Suriye'ye ulaşacağı iddia edildi.

MİSTURA GÖRMEZDEN GELİYOR

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye planının, halkın sıkıntılarını azaltacak mekanizmalardan yoksun olduğunu savundu. SMDK genel kurulunun üç günlük olağanüstü toplantısının ardından yayınlanan açıklamada, "Mistura'nın plan ve önerilerinin Esed rejiminin BM'nin 2209 ve 2139 nolu kararlarını sürekli olarak çiğnediğini görmezden geldiği" ifade edildi. SMDK'nın Suriye halkının talepleri doğrultusunda ve Cenevre-1 Bildirisi ile BMGK'nın aldığı kararlar gereğince siyasi çözümden yana olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Siyasi çözüm yasama, yürütme ve yargı erklerinin rejiminin elinden alınarak tam yetkili geçiş hükümetine devredilmesini gerektiriyor. Bu, geçiş döneminde ve gelecekte Beşşar Esed ve zümresinin hiçbir rol almaması anlamına geliyor" denildi.

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Beşşar Esed Moskova Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (53)

demok:

pyd li etekler ruslar için kıvırtır artık

34
9
yanıtYanıtla
vanlıMobil-ANDROID:

kürtlere kardeş deyip kandırdınız. ülkeyi beraber kurtardık. türkler vatansizken onlara kürtler anadolunun kapısını açtı. kürtler asli unsur iken, azınlık oldular. başkanlık ugruna ulkeyi bu hale getirenler utansın.

13
29
yanıtYanıtla
Kahraman Maraş:

O saray boşuna yapılmadı o sarayın hakını verecek yiğit tayip siz o saraydan nereler yönetiliyor. Vay yavrum vay. Osmanlı kurulacak hayinler başını yere eyerek gezecek. Sizler yani

29
12
yanıtYanıtla
ahmet:

kürdistanı kurtar rusyammmmmmmmmmmmmmmm

11
18
yanıtYanıtla
fırat:

sizide gebertsin mücahidler. . . . .

9
19
yanıtYanıtla
KARAİ:

Rus Suriyeye gelirse CİHAT Müslümana Farz olur.

9
19
yanıtYanıtla
pyd mi:

Etekli katiller artık rus askerine dans edecek demekki.

23
4
yanıtYanıtla
Kahraman Maraş:

Eset ve PKK son çırpınışları

20
6
yanıtYanıtla
35:

ruslar sonunda akdenize inecek hep tayyibin yanlis dis politikasi sonucu

14
10
yanıtYanıtla
cevap:

Türkiyeyi kücümseyerek baska devletleri güclü görenlere sesleniyorum...Soyunuzu necabuk unutdunuz,dünya savas tarihinde hangi devlet veya ülke savas ta Allah tan yardim görmüstür Türkler haricinde,kibris gazilerine ve yasayan asker mehmetcigimize sorabilirsiniz...tabiiki dinsiz imansiz bundan anlamaz...Allah devletimizi askerimizi yalniz birakmasin... Varmi ALLAH tan daha büyük ve güclü olan???

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title