Haberler

Rumeli Böreği Şenliğinde 10 Bin Kişiye Rumeli Böreği Dağıtıldı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ‘2’nci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Festivali’ kapsamında düzenlenen konserler bu gün yapılan Rumeli Böreği Şenliğiyle devam etti.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından '2'nci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Festivali' kapsamında düzenlenen konserler bu gün yapılan Rumeli Böreği Şenliğiyle devam etti. Rumeli şarkılarının seslendirildiği şenlikte 10 bin kişilik Rumeli Böreği dağıtıldı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından Zeytinburnu Meydanında düzenlenen 2'nci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni bugün yapılan Rumeli Böreği Şenliğiyle devam etti. Rumeli Şenliğinde sahne alan Osman Can ve Arif Şentürk gibi sanatçılar Rumeli şarkılarını seslendirerek vatandaşların eğlenceli vakit geçirmesini sağladı. Şenlikte Bayrampaşa Vardarın Üstünde oyun ekibi Rumeli oyunlarını oynadı. Festivalde Rumeli Böreği dağıtılacağını duyan vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, şenlikte 10 bin kişilik Rumeli böreği dağıtıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Rumeli Böreği dağıtarak vatandaşlarla sohbet etti.

"10 RUMELİ BÖREĞİNİ VATANDAŞLARIMIZA DAĞITTIK, YARINDA TÜRKİSTAN PİLAVI DAĞITACAĞIZ"

Festivale katılarak vatandaşlara börek dağıtan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiştik radyo festivalinin bu sene 9 gün sürecek festivalin 2'ncisini gerçekleştiriyoruz. 9 gün süreyle 18 bölgesel ve ulusal radyomuz Zeytinburnu'nda yer alarak burada oluşturduğumuz dev radyomuzda canlı yayın yapacaklar. Gerçekten büyük bir coşku ve büyük bir heyecan yaşanıyor. Bu festival esnasında Zeytinburnu demografisine uygun olarak bölgesel yöresel tatlar şölenleri de gerçekleştiriyoruz. Bu gün de burada Rumeli Böreğimizi 10 binlere ikram ediyoruz. Festival kapsamında yapacağımız yarın ki şenlikte ise Türkistan Pilavını 10 binlere ikram edeceğiz. Zeytinburnu Meydanında coşku var heyecan var, huzur var insanlar gönlünü birbirine açmışlar. İnsanlar hem eğleniyorlar hem de muhabbet ediyorlar. Bizim yemek kültürümüzün önemli ürünlerini de burada tatmış oluyorlar. Ben Zeytinburnu halkına çok teşekkür ederim, bizlere bu yetkiyi verdikleri için" diye konuştu.

"18 RADYOMUZ BURADAN YAYINA YAPARAK İNSANLARIN GÖNÜLLERİNİ BİRBİRİNE AÇIYOR"

Bizim burada yaptığımız şenlikler boyunca 18 radyo yayın yapmaya devam edecekler diyen Aydın, "Başta TRT radyosu olmak üzere 18 radyomuz ve televizyonlar buradan 9 gün süreyle buradan yayın yapacaklar. Zeytinburnu'nun nefesini, coşkusunu tüm Türkiye ile paylaşıyorlar onlara da teşekkür ederim. Bizler gönlümüzü birbirimize açmamız lazım. Görüyoruz ki insanlar gönlünü birbirine açınca buradaki coşku ortaya çıkıyor. Duamız odur ki rabbim ülkemizdeki birlik ve beraberliği eksik etmesin. Rabbim insanlarımıza mutlu ve huzurlu bir yaşam sunsun" şeklinde konuştu. Küçük çocuk Yusuf Karataş, " 15 dakikadır bekliyorum ve onun sonucunda börek aldım. Çok mutluyum" dedi.

Rumeli balkanların yaptığı börek şöleni çok güzel herkes sırada bekliyorlar. Az sonra konserler olacaklar ve bizler bu müziklere doyacağız. Ben halkımızın duyarlılığını bekliyorum. Halkımız ben engelli olduğum için hadi geçte börek al diyecekler, bende gidip alacağım onu bekliyorum" dedi.

Şenlikler kapsamında börek dağıtımına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın vatandaşlarla birebir ilgilenerek sohbet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu Osman Can Rumeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title