Haberler

    Rum Lider Masaya Geri Dönüyor

    Rum hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Anastasiadis'in Kıbrıs müzakerelerine devam etmeye ve görüşmeleri hızlandırmaya hazır olduğu bildirildi.

    Rum hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Anastasiadis'in Kıbrıs müzakerelerine devam etmeye ve görüşmeleri hızlandırmaya hazır olduğu bildirildi. Anastasiadis, İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi yemeğine KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın da katılması nedeniyle görüşmeleri askıya almıştı.

    Açıklama, Anastasiadis'in BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından geldi. Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Japonya'daki temasları sırasında Anastasiadis'i arayan Ban, İstanbul'da yaşanan olaya değinerek, BM'nin Kıbrıs konusundaki politikasının değişmediğini belirtti. "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin BM üyesi olduğunu ifade eden Ban, Özel Danışmanı Espen Barth Eide öncülüğünde devam eden Kıbrıs müzakerelerinin BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları temelinde sürdüğünü kaydetti. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq ise Akıncı ve Ban arasında gerçekleşen görüşmenin "planlanmış ve resmi olmayan bir görüşme" olduğunu belirtmişti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Ban Ki Moon İstanbul Kıbrıs Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title