Haberler

Ruhi Su Dostlar Korosu Yeni Korist Adaylarını Seçerek Yola Çıkıyor

Ruhi Su Dostlar Korosu yeniden yola çıkıyor.

Ruhi Su Dostlar Korosu yeniden yola çıkıyor. Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği koronun yeni üyelerini seçmek üzere korist adaylarına çağrı yaptı. Koro, 1975 yılında, Ruhi Su tarafından; Mehmet Akan, Arif Erkin, Şevket Altuğ ve Genco Erkal'ın dans, tiyatro, müzik gibi sanat disiplinleriyle bir sanat kolektifi olarak çalışma yürüttükleri Dostlar Tiyatrosu bünyesinde "Dostlar Korosu" ismiyle kuruldu. Dostlar Korosu, 1985 yılında Ruhi Su'nun vefatının ardından, başına Ruhi Su ismini ekleyerek, Ruhi Su Dostlar Korosu adını aldı. Sümeyra Çakır, Timur Selçuk, İsmail Hakkı Demircioğlu, Emin İgüs, Sarper Özsan, Cenan Akın ve Cengiz Ünal gibi pek çok usta müzisyenin yanı sıra, öğrencilerden ve çeşitli meslek gruplarından koristin de yer aldığı bir kadroyla Ruhi Su'nun kendi eserleri, derlediği ve seslendirdiği türkülerin çoksesli icralarıyla yoluna devam etti.

-SEÇMELER 1 ŞUBAT'TA-

Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği'nin çağrısıyla, koronun ilk koristlerinden, müzisyen Emin İgüs'ün sanat danışmanlığını, Mutlu Ödemiş'in şeflik görevini üstlendikleri yeni bir organizasyonla koristlerini belirlemek üzere hazırlıklar yapılıyor.Seçmelerin 1 Şubat 2014 Cumartesi günü Kadıköy / Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyuruldu. Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği'nden koroya katılmak isteyen korist adaylarına yapılan çağrıda şöyle denildi:

"Baştan başa bir inat öyküsüdür Ruhi Su.Dünyayı değiştirme; yaşanılır kılma inadıdır... Operada, alanlarda, salonlarda, mahpusta, bulunduğu her yerde,ustalıkla seslendirdiği her notayla bu hayata ilişkin bir inat, dayanışma,bir duruş örneğidir Ruhi Su.O'nun müziğini, sesini, inadını ve dayanışma kültürünü gençlerle buluşturmak, güçlendirmek, devam ettirmek için bir araya geliyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Şevket Altuğ Mehmet Akan Arif Erkin Ruhi Su Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title