Haberler

Ruhani'den Güvenlik Güçlerine 'Tecavüz İsyanı' Uyarısı!

Güncelleme:

İstihbaratçıların tecavüzüne uğradığı için intihar ettiği konuşulan Farinaz Hosravani'nin ölümü sonrası çıkan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Ruhani'den uyarı geldi: Halka ateş etmeyin.

İran'ın Mahabad kentinde Kürt kızı Farinaz'ın istihbaratçıların tecavüzüne uğrayarak intihar ettiği haberi üzerine kitlesel protesto gösterileri düzenlendi. Farinaz'ın tecavüze uğrayıp yaşamına son verdiği Tara Oteli de ateşe verildi. Farinaz'ın ölümünden sonra başlayan olaylarda güvenlik güçleri halkı taradı. 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

RUHANİ'DEN UYARI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Doğu Kürdistan'ın ( İran Kürdistanı) Mahabad kentinde devam eden olaylara ilişkin güvenlik güçlerini uyardı.

"HALKA ATEŞ ETMEYİN!"

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Resmi Ofisi'nden, güvenlik güçlerine halka ateş edilmemesi ve olayın bir an önce aydınlatılması uyarısında bulunuldu.

POLİS 15 KİŞİYİ YARALADI

Dün Tara Hotel önünde meydana gelen olaylarda İran polisinin ateş etmesi sonucu 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Çıkan olaylarda 3 polisin de yaralandığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Mahabad İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (60)

SEBASTIAN:

ADAMLARDA ASAYİŞ VAR KARDEŞİM HEMEN İNDİRİYORLAR HELAL OLSUN

7
73
yanıtYanıtla
ÜlkemMobil-IOS:

Öz yönetim Şart yoksa bu devletler bizi taramayı devam edecek

48
6
yanıtYanıtla
gerekeni yapmışlar:

burası iran türkiyeye benzemez acımadan vuruyor valla. türkiye olsa aman size maaş verelim aman kaçak elektirik kullanın diye yalvarmaya başlardı

12
41
yanıtYanıtla
KÜRTLER OKUSUNMobil-IOS:

Bütün Kürtlere söylüyorum biz şimdiye kadar hep Müslümanım diyen bu devletlerden Zulüm ve ihanet gördük bizim varlığımız kabul edip saygı gösterende hep Ermeniler Yahudiler yani gayri Müslimler oldu, yani biz Müslümanız kardeşiz deyip bize hep ihanet edip bizi kabul etmeyen türkiye iran irak bunlar bizi hep yok etmek istemişler tarih boyunca, dini savunan şeyh Said'i bile astılar yani bunlardan bize dost olmaz, böyle Müslüman dostum olacağına ben kabul eden saygı gösteren yahudi ermeni dostum olsun daha iyi...

42
7
yanıtYanıtla
İLTERİŞ KUTLUK KAĞAN:

HABERLER. COM KENDİNE GEL. . . DOĞU KÜRDİSTAN NE DEMEK ? DOĞUSU VARSA BATISI DA VARDIR DEMEYE Mİ GETİRİYORSUNUZ LAFI? İNSANLARIN BİLİNÇALTINA YAVAŞ YAVAŞ KÜRDİSTAN KAVRAMINI İŞLEMEYE Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ?

11
36
yanıtYanıtla
zaza 12:

gazi Muhammedîn bıraktığı yer başladı alçak iran çek elini kürdistanda

40
6
yanıtYanıtla
iyice saçmaladınız:

konu kürt oldumu kim susuyor be zavallılar sadece kobaniye dünya yardım etti . amerika her gün işidi bombaladı askeri takviye bile gönderdi gıda yardımı bile yaptı , özellikle abd ve almanya olmak üzere en az 6 ülke ağır silah yardımları yaptılar , türkiye bile 634 insani araç yardımı gönderdi kim susuyor be mallar o kadar yardım aldınız ki sizden çok amerika savaştı zaten kim susuyor ? şuan doğu türkistanda çin zulüm uyguluyor kim konuşuyor peki ? türk olunca herkes susuyor asıl çünkü kimsenin soytarılığını yapmadıkları için işlerine gelmiyor gavurların

31
14
yanıtYanıtla
kahtalımobilWeb@haberler.com:

Allah mazlum Kürtlere yardım etsin her yerde zulüm ..... islamiyet ortak bir konsersiyumla kürt katliamını uygun gören zihniyetler tarafından bitirilmiştir. ..

37
5
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Nerde kürt orda karışıklık nerde kürt orda anarşi nerde kürt orda isyan nerde kürt orda terör nerde kürt orda ABD İSRAIL AB nerde kürt orda vatana ihanet

14
27
yanıtYanıtla
kahramanlar nerde:

Kobani kurtarıldı. Şimdi Mahabad''ı kurtarma zamanı!! Haydi kahraman Kürtler, İran''a gidin, Mahabad''ı kurtarın

30
10
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title