Haberler

Rteü Vakfı Başkanı Kahraman, Rektörün İstifasını Değerlendirdi: Soylu Bir Hadise

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Rektör Prof.Dr.Arif Yılmaz'ın bir gazetede yayımlanan personel alım ilanı sonrasında istifa etmesini, "Soylu bir"...

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın bir gazetede yayımlanan personel alım ilanı sonrasında istifa etmesini, "Soylu bir hadise" diye değerlendirdi, "Türkiye'de pek rastlanmıyor" dedi.

Çayeli Kültür Merkezi'nde düzenlenen RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısında konuşan İsmail Kahraman, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın kendisine ait olmayan bir yanlışlığı kendi bünyesinde kabul ederek, mesul kişi olarak istifasını verdiğini kaydetti. Kahraman, şunları söyledi:

"Üniversite olarak bu konuda üzgünüz. Değerli bir bilim adamıydı. Hiçbir şey son değil, bir sonraki şeyin başlangıcıdır. Her şeyde bir hayır vardır. Rektör Bey'in istifası şahsi bir karardır, soylu bir hadisedir. Türkiye'de pek rastlanmıyor. 'Bünyedeki başka kişi yaptı, bana ne' diyebilirdi ama yapmadı ve istifa etti. İstifasını geri alma noktasında kendisine ricada bulunduk. Geri aldığı zaman da yine gazetelerde bir manşet, 'Bu bir oyundu' gibi. Seçim olacak. YÖK istifasını herhalde kabul edecektir. Gidiş onu gösteriyor."

Benzer olayların çeşitli kurumlarda da olduğuna dikkat çeken Kahraman, "Ama Rize'de ve Başbakanın ismini taşıyan üniversitede olduğu için, ortaya başka bir hava çıksın diye büyük manşetlerle ilgi gösterilmiştir. Beyefendi her olayda yıpratılmak isteniyor. Ne yazık ki toplum kıymetini pek bilemiyor" diye konuştu.

İSTİFANIN KABUL EDİLMEMESİNİ İSTEYECEKLER

Bu arada, Rize'deki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin istifasını açıklayan RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'a destek ziyaretleri sürüyor. Sivil toplum kuruluşlarının oluşturacakları bir heyetle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile YÖK'e ziyaretlerde bulunarak istifanın kabul edilmemesini isteyecekleri öğrenildi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çayeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title