Haberler

Rosenheim'daki İnka Medeniyeti Sergisine Büyük İlgi

Bugünkü Güney Amerika ülkeleri Peru, Bolivya ve Ekvator'u kapsayan alanda 11. yüzyılda kurulan ve 200 etnik grubu içinde barındıran Cuzco Krallığı ile başlayan İnka medeniyetinin, 15. yüzyıldan itibaren başlayan İspanyol istilaları ile tarihe karışması sergide değişik eserlerle anlatılıyor.

Bugünkü Güney Amerika ülkeleri Peru, Bolivya ve Ekvator'u kapsayan alanda 11. yüzyılda kurulan ve 200 etnik grubu içinde barındıran Cuzco Krallığı ile başlayan İnka medeniyetinin, 15. yüzyıldan itibaren başlayan İspanyol istilaları ile tarihe karışması sergide değişik eserlerle anlatılıyor. Sergide, İspanyolların altın merakının bu mistik değerlerle bezenmiş İnka kültürünü yok etmesi, sömürge olarak yaşamları dramatik bir şekilde sergileniyor. İnkalar için altından daha değerli olan tekstiller, serginin ana ögelerini oluşturuyor. Sergide, İnkaların çok tanrılı dinsel yaşamları da değişik objelerle gösterilirken, Tanrılara kurban edilen çocuklardan kalan kıyafetler ve vazolar serginin en çok ilgi çeken parçalarından oldu.

23 Kasım'a kadar sürecek Rosenheim İnka Medeniyeti Sergisi'ni, 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Amerika Bolivya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title