Haberler

"Biz, Artık Okumak İstiyoruz"

Güncelleme:

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Biz, artık okumak istiyoruz." dedi.

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Biz, artık okumak istiyoruz. Biz okumaktan yanayız. Biz, 'okumuyorlar' diye lanse edilmek istemiyoruz" dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çokyaşar ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Tuna, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede yaptığı konuşmada, romanların örgütlenme çalışmalarının önemine değindi. Eğitim konusundaki hassasiyetlerini de aktaran Tuna, şunları kaydetti:

"Biz çocuklarımızın iyi eğitim almasını önemsiyoruz. Roman çocuklarımızın da tabii ki iyi eğitim alması, devamsızlık yapmamaları, okullarımızdan mezun olarak daha iyi yerlerde üniversiteye gitmeleri, üniversite okumayanların meslek liseleri veya beceri kazandırma kursları vasıtasıyla nitelik kazandırılarak meslek sahibi olmaları çok önemli. Müzisyen olarak bir kabiliyetleri var ama herkes müzisyen olacak diye bir kaide yok. Mühendisler de olsun, bilim adamları da mucitler de çıksın. Burada roman derneklerimize biraz daha fazla görev düşüyor. Biraz daha fazla destek olunması lazım."

Tuna, Konfederasyonun birlik ve beraberliğe hizmet etmesini, kopmalara izin vermemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çokyaşar da Vali Tuna'ya kendilerine gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ederek, Eskişehir'de azımsanmayacak sayıda bir roman nüfusu olduğuna dikkati çekti.

Kentteki roman mahallesini gezdiklerini, vatandaşlarla sohbet ettiklerini anlatan Çokyaşar, "Konfederasyon olarak 'roman mahallesi' kavramının da iyi bir kavram olmadığını düşünüyoruz. Roman mahallesi kavramı, laz mahallesi kavramı, çerkez mahallesi kavramı... Fakat niçin bu mahalle kavramı oluşturulmuş, neden bu insanlar aynı yerlerde yaşamayı çok istiyorlar. Bunun nedenlerini de bilmek ve bulmak lazım. Durup dururken hiç kimse ardı ardına yerleşmiyor. Bunun eğitimsizlikle, istihdamla, sosyal entegrasyonda olan eksikliklerin etkisiyle alakası var" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çokyaşar, "roman çocuklarını aileleri mi okula göndermiyor?" şeklindeki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Kesinlikle öyle bir şey yok. Benim ve arkadaşlarımın çocukları okuyor. Algı yanlışlığı var. 'Okumuyorlar' deniyor. Niye okumuyorlar? Bir sebep var. O sebebi bulmak lazım. 2006 yılında devlet bunu gördü. Yıllardan beri roman çocuklarına okullarda da ayrımcılık yapıldı, dışarıda da 'Romanlar yıkanmıyor mu?' dediler. O eksik tarafları görmek lazım. Dünyada roman vatandaşlara sahip çıkılan en güzel yer Türkiye ve romanların en güzel devlet ilişkisi olan yer. Avrupa demokrasiden bahsediyor, Fransa romanları dışlıyor. Çok özür dileyerek söylüyorum. Biz artık okumak istiyoruz. Biz okumaktan yanayız. Biz, 'okumuyorlar' diye lanse edilmek istemiyoruz. Fakat sorunların düzeltilmesi gerekiyor. Bu memlekette bu vatandaşların sorunlarının çözümü için gereken herkes harekete geçti. 10 seneye ihtiyacımız var. 10 sene sonra bu soruyu sormamış olacaksınız. Bu konuda yanıyoruz, içimiz parçalanıyor. Konfederasyon olarak roman çocukların eğitim hayatına entegrasyonu konusunda da il il programlar planlıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title