Haberler

Roman Aday Purçu, Oyunu Kullandı

Chp'nin İzmir 1. Bölge 5. sıra milletvekili adayı gösterdiği Roman aday Özcan Purçu, Yenişehir'deki Gazi Osman Paşa İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Chp'nin İzmir 1. Bölge 5. sıra milletvekili adayı gösterdiği Roman aday Özcan Purçu, Yenişehir'deki Gazi Osman Paşa İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Seçilmesi halinde Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olacak olan Purçu, oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde sohbet ettiği Roman vatandaşlar tarafından alkışlandı. Purçu, tarihi bir günü yaşadıkları söyledi. Türkiye'de ilk defa Roman etnik kimlikli bir milletvekilinin bu akşam Meclis'e gitmeye hak kazanacağını belirten Purçu, "Roman kardeşlerimizin sözcüsü olacağım. Bu demokrasi açısından çok önemli. İlk defa demokrasiyi gerçek anlamda yaşamış olacağız. Türkiye'de 6 milyon Roman vatandaşımız var ama bir tane temsilcimiz yok. Gerçek demokrasi bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altında yaşanacak. Roman kardeşlerimin barınmadan tutun eğitime kadar birçok sorunu var. Biz bu ülkede, mahallelerimizde yaşayamıyoruz. Bazen aç bile kalıyoruz. Birçok yaşamsal sorunumuzu çözmek için bu önemliydi. Ülkemize katkı sunmaya çalışacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özcan Purçu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title