Haberler

Roma'da Eşcinsellerden Eylem

Eşcinsel hakları için binlerce kişi Roma sokaklarında yürüdü.

Eşcinseller, haklarını talep etmek ve kendilerine yapılan kötü muameleleri protesto etmek için yürüdü.

İtalyan başkentinin en işlek meydanlarından Repubblica'da başlayan yürüyüş, kentin simgesi Kolezyum anıtı ve Venedik Meydanı'na kadar sürdü.

Organizatörler tarafından 40 bin kişinin katıldığı ifade edilen festival havasındaki yürüyüş boyunca neşeli tavırlarıyla dikkati çeken eşcinseller, lezbiyenler ve transseksüeller, başta sivil birliktelik hakkı olmak üzere, eşcinsel haklarının tanınması konusundaki taleplerini dile getirdi.

Eşcinseller, Katolik aleminin merkezi olan ve eşcinselliğe karşı katı tutumuyla bilinen, Roma'nın komşusu durumundaki Vatikan'a da açtıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Eylemcilerin Cavour Caddesi'nden geçtiği sırada din adamı olduğunu belirten bir kişi, kendini kortejin önüne atarak, "Bu yürüyüşü durdurun. Bunları görmek çok acı" diye yerde yattı. Bu kişiyi, güvenlik güçleri herhangi bir tartışma yaşanmadan bölgeden uzaklaştırdı.

Bu arada, eyleme katılmadığı için özellikle eşcinsel grupların sert eleştirilerine maruz kalan Roma'nın yeni seçilmiş belediye başkanı Ignazio Marino, sosyal paylaşım sitesi facebook'tan yayımladığı görüntülü mesajında, kalbinin bugünkü yürüyüşte attığını ifade etti. Marino, insanların haklarının müzakere edilemeyeceğini belirterek, birileri için özel değil, herkes için eşit haklar olması gerektiğini kaydetti. -

Kaynak: AA / Güncel

Venedik Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title