Haberler

Rögar Kapağı Hırsızları Suçüstü Yakalandı

Güncelleme:

Başkent cadde ve sokaklarında bulunan rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalarak, hurda olarak satan hırsızlar polis tarafından suçüstü yakalandı.

Başkent cadde ve sokaklarında bulunan rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalarak, hurda olarak satan hırsızlar polis tarafından suçüstü yakalandı.

ASKİ yetkilileri, alınan tüm önlemlere karşın her yıl binlerce rögar kapağı ve yağmursuyu ızgaralarının çalınarak satıldığını ifade ederek, son olarak Beysukent sokaklarında bulunan rögar kapakları ve ızgaralarını çalan hırsızların emniyet güçleri tarafından suçüstü yakalandıklarını söylediler. Yetkililer, rögar kapağı hırsızlarının Beysukent Polis Karakolu'nda yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildiklerini kaydettiler. Alınan tüm tedbirlere karşın hırsızlığın önüne geçemediklerini belirten yetkililer, "Başkent'in cadde ve sokaklarında toplam 200 bine yakın rögar kapağı ile yağmursuyu ızgarası bulunuyor. Her yıl bu ızgaraların yaklaşık 4 bine yakını çalınıyor. Başkentlilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan rögar kapağı hırsızlarının yakalanmaları için vatandaşlardan kolluk kuvvetleri ile ASKİ'ye yardımcı olmalarını istiyoruz" dediler.

ÖZEL DİZAYN EDİLMİŞ ARAÇLAR KULLANILIYOR

Döküm olan ızgara ve rögar kapaklarının akla gelmeyecek yöntemlerle çalınarak hurdacılara satıldığının belirlendiğini bildiren yetkililer, şunları söylediler:

"Kent içinde cadde ve sokaklarda pissu ve yağmursuyu hatları üzerinde dökme demirden trafiğe dayanıklı uzun ömürlü ızgara ve rögar kapaklarımız var. Hırsızlar bu kapakları yerlerinden sökerek, dökümcü esnafına hurda olarak satıyorlar. Sadece geçen yıl bin 500 tane rögar kapağı, 2 bin tane de yağmur suyu ızgarası yerlerinden sökülerek bu şebekeler tarafından çalınıp hurdacılara satıldı. Hırsızlar işi o kadar ilerletmişler ki, özel dizayn ettikleri araçları kullanıyorlar. Araçların orta zeminine ızgaraları ve rögarları alacak büyüklükte delik açıp, kapakların üstüne park edip, kimsenin fark etmeyeceği şekilde çalıyorlar."

"AÇIK ALAN GÖRDÜĞÜNÜZDE ASKİ'YE BİLDİRİN"

ASKİ'nin pissu, yağmursuyu ve içime suyu hatları üzerinde bulunan armatör, rögar kapağı ve ızgaraların devamlı kontrol edildiğini ve periyodik bakımlarının yapıldığını ifade eden yetkililer, alınan tüm önlemlere karşın bu hırsızlığın önüne geçilemediğini söylediler. ASKİ yetkilileri, kurumlarla birlikte vatandaşlardan da herhangi bir yerde ızgarasız ya da açık bulunan çukur gördüklerinde mutlaka ilgililere haber vermelerini istediler. Yetkililer, büyük maddi kayıplara yol açan bu hırsızlığa karşı ızgara kapaklarının sabitlendiğini, hurda değeri olmayan sfero döküm kapak sistemine geçilerek, eski kapakların aşama aşama stero kapaklarla değiştirildiğini söylediler. Yetkililer, kapakların yerlerinden çalınmasıyla ASKİ'nin maddi kayba uğramasının yanı sıra kapak ve ızgaraların çalındığının anında tespit edilememesinden dolayı ASKİ'nin hemen müdahale edemediğini, boş kalan derin çukurlara insanların düşerek yaralandığını, araçların ise çukurlara girerek hasara, hatta ölümle sonuçlanan kazalara neden olduğunu belirttiler. Yetkililer, hırsızlığa karşı vatandaşlardan yardım talep ederek, bu gibi olaylara tanık olanların belediyenin ALO 153 hattına bildirmelerini istediler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beysukent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title