Haberler

Rize Usulü' Kameriye Taşıma

Rize'nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde, belediye önündeki bambu ağacından yapılan kameriye, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Kültür Merkezi binası önüne ilginç bir yöntemle taşındı.

Rize'nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde, belediye önündeki bambu ağacından yapılan kameriye, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki  Kültür Merkezi binası önüne ilginç bir yöntemle taşındı. Vidalı olduğu için sökülemeyen, zarar göreceği endişesiyle vinç yardımıyla da kaldırılamayan kameriye, kızağa dönüştürülen kalın plastik su borularının üzerine konuldu, kepçe yardımıyla çekilerek yeni yerine taşındı.

Madenli Beldesi'nde Mustafa Kasarcı tarafından 6 ay önce belediye binası önünde bambu ağacından inşa elden kameriyenin, yapımı tamamlanan Kültür Merkezi binası önüne taşınmasına karar verildi. Kameriyenin zarar görmeden taşınması için çare arandı. Vidalı olduğu için sökülemeyen, vinçle taşınması halinde zarar göreceği göz önüne alınan yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki kameriyenin taşınması için belediye çalışanları Sinan Şişman ve Hızır Aslan'ın aklına farklı bir yöntem geldi.

KARAYOLUNDAN KIZAK YÖNTEMİ İLE GÖTÜRÜLDÜ

Su şebeke hatlarında kullanılan kalın plastik boruları ortadan ikiye ayıran işçiler, 5'er metrelik 4 boruyu halatlarla birbirine bağladıktan sonra, kameriyenin ayaklarının altına yerleştirdi. Halatın diğer ucu ise iş makinesinin kepçesine bağlandı. Geri manevra yapan iş makinesi ile kızaklanarak sürüklenen kameriye karayolundan yaklaşık 200 metre taşınarak yeni yerine götürüldü. Kameriyeyi arkadan iterek taşımaya yardımcı olan işçiler, 'Karadeniz usulü, başka yerde bulamazsınız' anonsu ile kayda aldıkları kameriyeyi taşıma görüntülerini sosyal medyada paylaştı ve büyük ilgi gördü.

"KAMELYAYI ÇOK RAHAT YÜRÜTTÜK"

Vinç yardımıyla kaldırmayı düşündükleri kamelyanın vidalı olması nedeniyle zarar göreceğinden endişe duyduklarını anlatan Sinan Şişman, "Sert plastik boruların üzerine koyduk ve kızaklayarak taşıdık. Kamelyayı çok rahat yürüttük. Hiçbir zarar görmedi. Başka türlü taşısaydık dağılabilirdi" dedi.

"BENZER YÖNTEM UYGULADIK"

Hızır Aslan ise, ecdadın gemileri karadan yürüttüğünü anlatırken, ona benzer bir uygulama yapmayı istediklerini söyledi. Aslan, "Karadenizli'nin pratik zekası ve becerikli olmamızın da avantajı ile böyle bir yöntem kullandık. Kazasız belasız kamelyayı yeni yerine ulaştırdık" diye konuştu. Kamelyayı inşa eden Mustafa Kasarcı da, vidalı olan kamelyanın sökülemeyeceğini belirterek, "Başka bir yöntemle taşınsaydı zarar görecekti. Arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Madenli Çayeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title