Haberler

Rize - Hükümetin Ev Vaadi Emekliler Derneği'ne Yaradı

Hükümetin ev vaadi Emekliler Derneği'ne yaradı Türkiye Emekliler Derneği Rize Şubesi önündeki dijital tabelada 'Emeklilere 250 Lira taksitle ev fırsatı' duyurusu yapılınca izdiham yaşandı.

Hükümetin ev vaadi Emekliler Derneği'ne yaradı

Türkiye Emekliler Derneği Rize Şubesi önündeki dijital tabelada 'Emeklilere 250 Lira taksitle ev fırsatı' duyurusu yapılınca izdiham yaşandı. Kısa sürede 2 bin 500 emekli TOKİ başvuru formunu doldurmak için derneğe akın etti. Emeklileri aynı anda üye de yapan dernek, kişi başına yıllık 24 lira aidat bedeliyle yaklaşık 60 bin lira ek gelire kavuştu.

Hükümet programında yer aldığı duyurulan emeklilere 250 lira taksitle ev kampanyasının ardından Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Rize Şubesi, dijital tabelada 'Emeklilere 250 lira taksitle ev fırsatı' duyurusu yaptı. Kısa zamanda derneğe akın eden 2 bin 500 emekli, taksitle ev alabilmek için TOKİ başvuru formunu doldurarak teslim etti. Ancak dernek başvuruda bulunanları aynı anda derneğe üye yaptı. Üye başına yıllık 24 lira aidat alan dernek bu kampanya sayesinde yılda 60 bin lira ilave aidat geliri elde etmiş oldu. Başvuruların halen sürdüğü dernekte emekliler kayıt yaptırabilmek için sırada bekliyor. Ev hayali kurduklarını anlatan emekliler kayıt yaptırdıklarını belirterek konut için beklediklerini ifade ettiler.

'BİZ BAŞVURULARI ALIYORUZö

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Rize Şube Başkanı Recep Ali Derman, hükümetin emeklilere taksitle konut imkanı duyurusunun ardından kendilerinin de çalışma başlattığını belirterek, 'Çok sayıda kişi bize geldi. Biz de başvuruları aldık. En az 800 konut ihtiyacı olduğunu Rize Valiliği'ne bildirdik. Onlar da bu sayısı TOKİ'ye ulaştırdı. Devletin emeklisini mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz. Başbakanımız bunun sözünü verdi. Bu sözün yerine getirilmesini emekliler bekliyor. Bize sadece talepleri alıp Valiliğe iletiyoruz. Konutları teslim edecek olan biz değilizö dedi.

'KİMSEYE GELİN KAYIT OLUN DEMİYORUZö

Başvuru yapanları derneklerine üye olarak da kaydettiklerini belirten Derman, 'Kimseye gelin buraya kayıt olun demiyoruz. Bu kampanya ile 2 bin 500 başvuru oldu. Bu kişileri de üye yaparak 6 bin 500 üye sayısına ulaştık. 24 lira yıllık aidatımız var. Bunun yarısı bize yarısı genel merkeze gider. Bu parayla da emeklilerimize hizmet veriyoruz. Ankara'da misafirhane yaptırıyoruz. Emeklilere nasıl faydalı oluruz bunu düşünüyoruzö ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title