Haberler

Rize'de "Evde Sağlık ve Palyatif Bakım" Sempozyumu

Rize'de "Evde Sağlık ve Palyatif Bakım" sempozyumu düzenlendi.

Rize'de "Evde Sağlık ve Palyatif Bakım" sempozyumu düzenlendi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonunun (SADEFE) da destek verdiği sempozyum, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Kongre Merkezi'nde tertiplendi.

Burada konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcı Orhan Koç, Türkiye'nin evde sağlık hizmetlerinde çok iyi durumda olduğunu belirtti.

Nüfus yaşlanmasının, sağlıktan sosyal güvenliğe, eğitime, iş imkanlarına ve aile hayatına kadar toplumu bütünüyle etkilediğini ve yaşlanan nüfusta kronik hastalıklardaki artışın evde sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacı her geçen gün arttırdığını dile getiren Koç, şöyle konuştu:

"Çevresel koşulların iyileşmesi, eğitim düzeyinin yükselmesi, gelir düzeyi ve dağılımında iyileşme, barınma koşullarının düzelmesi, hijyen, çevreye ve kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin gelişmesiyle birlikte anne, bebek ve çocuk ölümlerinin azalması, enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığının azalması, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazanılması ve bilim ve teknolojideki gelişmeler, bireylerin yaşam süresini ve kalitesini olumlu yönde etkilemiş ve yaşam sürelerinin uzamasında etken olmuştur. Tüm bu etkenler bir araya geldiğinde yaşlılar için sağlık ve sosyal bakım ihtiyacında ciddi artış görülmekte ve bu ihtiyacın gelecekte daha da artış göstereceği tahmin edilmektedir."

Koç, "Yaşlanan ve sağlık problemleri artan nüfusun yaşam kalitesini en yüksek düzeyde tutarak hayatlarına devam etmelerinin evde sağlık hizmetleriyle sağlanabileceği düşünülmektedir" dedi.

İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral da evde bakım uygulamalarının önemli hizmetler arasındaki yerini aldığını ve her geçen gün yeni uygulamalarla desteklendiğini dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de Rize'de 2011 yılından itibaren 13 bin 647 hastaya evinde 41 bin 765 ziyaret gerçekleştirerek yürüttükleri evde sağlık hizmetlerinin başarılı şekilde verilmeye devam ettiğini belirtti.

Dört oturumda gerçekleştirilen sempozyumun ardından SGK Başkan Yardımcı Koç ve beraberindeki heyet, il merkezinde evde sağlık hizmeti alan iki hastayı ziyaret etti.

Sempozyuma, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin ve Prof. Dr. Hasan Efe, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Trabzon Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, SGK Rize İl Müdürü Yusuf Baltacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, SADEFE Başkan Yardımcısı Mine Tuncel, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ve Trabzon, Samsun, Ordu ve Artvin'den sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Güvenlik Kurumu Orhan Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title