Haberler

Rize Boğa ile Sokaklarda Tur Attılar, Türkü Söyleyip Horon Oynadılar

Rize'de, boğa güreşleri geleneğini yaşatan derneğin üyeleri, yapılan genel kurulun ardından seçilen yönetim için tulum çalgısı eşliğinde boğa ile birlikte türküler söyleyerek yürüdü, horon oynayarak kutlama yaptı.

Rize'de, boğa güreşleri geleneğini yaşatan derneğin üyeleri, yapılan genel kurulun ardından seçilen yönetim için tulum çalgısı eşliğinde boğa ile birlikte türküler söyleyerek yürüdü, horon oynayarak kutlama yaptı. Boğa etrafında horon oynayanları gören turistler, cep telefonları ile o anları kayda aldı.

Çamlıhemşin ilçesinde boğacılık kültürü yaşatılıyor. Her yıl düzenlenen boğa güreşleri ile adından söz ettiren ilçede 3 yıl önce kurulan Çamlıhemşin Boğa Güreşleri ve Yaylacılık Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği, genel kurul gerçekleştirdi. Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 58 üyeden 36'sının katıldığı genel kurulda, Yaşar Alinoğlu başkanlığı katılan üyelerin tamamının oyları ile Lütfü Sezgin'e devretti.

Çamlıhemşin Boğa Güreşleri ve Yaylacılık Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı'na seçilen Lütfü Sezgin, ilçelerinde boğa sevgisinin bir kültüre ve geleneğe dönüştüğünü belirterek bu geleneği yaşatmak için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

GÖREN CEP TELEFONUNA SARILDI

Genel kurulun ardından dernek üyeleri seçilen yeni yönetim için ilginç bir kutlama gerçekleştirdi. Yöresel çalgılardan tulum eşliğinde boğa ile birlikte sokaklarda yürüyen üyeler, türküler söyledi, horon oynadı. 750 kilogram ağırlığındaki 'Polat' adı verilen boğa etrafında horon oynayan grubu gören turistler, cep telefonları ile o anları kayda aldı. Bir süre horon oynayan üyeler, alkışla tempo tuttu.

Yürüyüşe katılan Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Bu gelenek insanların içine öyle bir işlemiş ki boğaları bir evlat gibi görüyor. İnsanlarımız, ahırında boğası olmayan evde evlat yok kabul ediyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Çamlıhemşin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title