Haberler

Rıdvan Şükür, İğneada Longoz Ormanlarında Yürüyecek.

Güncelleme:

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, İğneada Longoz ormanlarındaki doğal yaşama dikkat çekmek için hafta sonu yürüyecek.

Rıdvan Şükür, İğneada Longoz ormanlarının; içinde 610 bitki, 314 böcek, 233 kuş, 47 memeli, 25 sürüngen, 28 balık türünü içinde yaşatan Avrupanın en büyük subasar ormanı olduğunu söyledi.
Orman bakanlığı kayıtlarında Ulusal ve Avrupa ölçeğinde korunabilmiş en önemli subasar ormanının yer aldığı İğneada bölgesinin içerdiği farklı ekosistemleriyle yöredeki bir çok hayvan türü için kaliteli ve farklı yaşam alanları oluşturduğunu, ayrıca son yıllarda düzensiz olan yağışların çevreyi olumsuz etkilediğini söyleyen Şükür,bölgenin doğal yapısının İstanbul'a içme suyu projesi ile bozulacağını söyledi.

Rıdvan Şükür,Yüzlerce canlıya ev sahipliği yapan Zengin biyolojik çeşitliliği, birbiriyle doğrudan ilişkili ve farklı yaşam alanları ile İğneada Longozlarının, ülkemizin de içinde bulunduğu ılıman kuşakta eşsiz bir konuma sahip olduğunun her kes tarafından bilindiğini söyledi ayrıca, Bölgenin; tatlı ve tuzlu su gölleri, kıyı kumulları, tatlı ve hafif tuzlu bataklıkları, subasar ormanları, yaprak döken meşe, kayın, gürgen,dişbudak, kızılağaç gibi karışık ağaç türlerinden oluşan orman tiplerinin hepsini barındırdığını ifade etti.. Önümüzdeki yaz bölgeden İstanbula su çekilmesinin zengin bitki örtüsüne sahip longoz ormanları için tehlike oluşturacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul İğneada Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title