Haberler

Rıdvan Şükür, Aydın'da.

Güncelleme:

Aydın ve çevresindeki bölgesindeki antik kentleri gezmenin ve gizemli yollarında yürümenin kendisini çok etkilediğini, mutlu ettiğini söyledi, ayrıca bölgenin doğasının çok sevdiğini belirtti.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan şükür, dağlarından yağ ovalarından bal akan Efeler diyarı Aydın ve çevresinde bulunan antik kentleri gezmek ve antik yollarda doğa yürüyüşleri için geldiğini, Antik Çağın ünlü tarihçisi Heredot'un; Bu topraklar için "Bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzünün altı ve en güzel iklimin bulunduğu yer" tespitine katıldığını söyledi.

Verimli toprakları, bol su kaynakları ve Akdeniz ikliminin etkisiyle; zeytin, incir gibi çok önemli üretim faaliyetlerinin merkezi olan Aydın ve çevresindeki antik kentlerin ve yolların kendisini her zaman etkilediğini dile getiren şükür, geçmiş medeniyetlerin gizemli patikalarında yürümenin kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Aydın arkeoloji müzesini de gezdiğini söyleyen Şükür, Aydın İli'ne bağlı Karacasu ilçesinde bulunan Adını aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite'den alan Aphrodisias kentini de çok beğendiğini, etkilendiğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title