Haberler

Rıdvan Dilmen'den Oğuzhan Yorumu: Brezilya'dan Adam Gelse 'Bu Kim' Der

Güncelleme:

Mersin İdman Yurdu-Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Oğuzhan Özyakup'a övgüler yağdırdı.

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Mersin İdman Yurdunu 5-2 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumladı. Oğuzhan Özyakup'a övgüler yağdıran Rıdvan Dilmen, başarılı futbolcunun Türkiye'deki müthiş oyunculardan biri olduğunu söyledi.

"BREZİLYA'DAN BİR ADAM GELSE BU KİM DER"

5-2'lik Beşiktaş galibiyeti sonrasındaki programda ise Güntekin Onay ile birlikte maçın tamamını masaya yatıran Dilmen, 90 dakikaya dair çarpıcı yorumlarda bulundu. Dilmen, "Türkiye'ye baktığımız zaman Oğuzhan müthiş bir oyuncu. Süper Lig'i bilmeyen Brezilya'dan bir adam gelse, 'bu kim' der. Oğuzhan, Zidane gibi çalım atıyor. Sanki arkada da gözü var. Çalımı top gelirken atıyor. Oğuzhan zeki bir oyuncu" diyerek yıldız oyuncunun performansını yere göğe sığdıramadı.

GÜNTEKİN ONAY: Şenol Güneş damgası daha ilk haftadan kendisini fazlasıyla hissettirdi. Son derece keyifli ve ofansif futbol oynayan bir Beşiktaş izledik. Mersin sıcağına rağmen gole ve futbola doyduk.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş oyunun büyük bölümünde müthiş futbol oynadı. İlk 5 dakika 4 tane gol girişimleri vardı. Oğuzhan liderliğinde bir futbol resitali vardı. Oyunun son bölümlerinde, bu sıcağa rağmen hâlâ gol arıyorlardı.

GÜNTEKİN ONAY: Şenol Güneş bu hücum işini iyi biliyor. Milli Takım'da, Trabzonspor'da ve Bursaspor'da da bunu göstermişti. Hücumda çoğalmaya inanıyor ve bunu istiyor.

RIDVAN DİLMEN: Birbirlerine alışık oynamak çok önemli. Olcay ile Mario Gomez arasında bazı pozisyonlarda pas uyumsuzluğu göze çarptı. Gökhan Töre henüz hazır değil. Şenol Güneş'in çalıştırdığı takımlardaki 'herkes öne doğru oynasın' komutunu yine gördük. Ofansif bir kadro yapısı olan Beşiktaş ile Şenol Güneş'in ofansif oyun anlayışı uyum sağladı.

GÜNTEKİN ONAY: Sosa takıma geldiğinde Şenol Güneş, Oğuzhan'ı aynı bölgede kullanmaya devam edebilir. Oğuzhan, oyun zekasıyla, kararlarıyla, tekniğiyle, paslarıyla, devamlılığıyla keyif veren çok büyük bir performans sergiledi.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın öndeki tüm oyuncuları Almanca konuşuyor. Veli ve Tolgay geldiğinde artık orada Türkçe yasaklanır herhalde. Bunlar önemli şeyler. Hücum hattında uyum sorunu yaşamayacaklardır.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ın bu karşılaşmadaki hücum durumunu anlatan realiteyi söylüyorum. Atiba iki kez pozisyona girdi ve bir topu direkten döndü.

RIDVAN DİLMEN: Quaresma çok farklı bir Belşiktaş'a geldi. Çok fazla fayda sağlayabilir ama takımın hızını da kesebilir. Mario Gomez takımın ofansif gücüne ve hızına şaşırmıştır.

GÜNTEKİN ONAY: Tosic'in Motta'dan daha iyi bir sağ bek olduğu kesin.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş, Bilic'in kontrollü oyunundan darbeli bir ofansif oyuna geçiş yapıyor. Beşiktaş'ın hücum oyuncuları hiç egoist değiller.

GÜNTEKİN ONAY: Mersin İdman Yurdu geçen sezon iyi bir takım görüntüsü vermişti ancak bu sezon aynı performansı gösteremeyebilir.

RIDVAN DİLMEN: Cenk Tosun iyi çalışmış, kilo vermiş. Olcay da sezona iyi başladı, müthiş top oynadı. Oğuzhan Türkiye'nin en yetenekli oyuncularından biri. Çok arzulu ve coşkuluydu. Trabzonspor'un ve Bursaspor'un oyuncuları Şenol Güneş yönetiminde gelişim gösterdi. Aynı gelişimin işaretlerini Oğuzhan'da da görüyoruz. Güneş'in Oğuzhan'a verdiği özgüveni eski hocası verememişti. Çok farklı ve özel bir oyuncu. Barcelona formasıyla mesela bir Getafe maçına çıksa, hiç sırıtmaz. Kazanması gereken özellik; kuvvet. Olcay'ın futbola bakışını Oğuzhan'dan da bekliyorum.

GÜNTEKİN ONAY: Şenol Güneş'ten maçları gollü geçen, ofansif bir Beşiktaş beklentimiz vardı. İlk haftadan bu beklentinin karşılığı sahaya yansıdı. Son iki sezonda ortalama 1,5 gol atan bir Beşiktaş vardı.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş çok hareketli oynuyor. Quaresma çizgide oynasa daha etkili olur. Sosa ve hazır olmayan Gökhan devreye girmediği halde Beşiktaş ilk haftada beş attı, bir o kadarını da kaçırdı. Takımın konsantrasyon bozukluğundan bazı savunma zaafları var.

GÜNTEKİN ONAY: Sosa ve Mario Gomez fit olduğunda neler olur merakla bekliyorum.

RIDVAN DİLMEN: Bu kadar sıcakta sezonun ilk maçında dolu dolu bir Beşiktaş izledim. Mersin İdman Yurdu da maçın güzelleşmesine ve keyif vermesine katkı sağladı.

GÜNTEKİN ONAY: Her karar bir vazgeçiştir aslında. Beşiktaş hücum oynamayı tercih ediyor ve bu yüzden savunmada geniş alan bırakması doğaldır.

RIDVAN DİLMEN: İki kenar bekinin gidip gelme tempolarında devamlılıkları var. Tosic kendisine yakışmayan bazı pas hataları yaptı, form tutmuş değil. Beck ise fit durumda. Sakatlıktan yeni çıkan Tosic birkaç hafta sonra çok daha iyi olacaktır. Kaleci Tolga'nın konsantrasyonu çok iyiydi.

RIDVAN DİLMEN: Öndeki oyuncular çok yetenekli ve özgür bırakılmayı seven oyuncular. Futbolcuları en özgür bırakan hoca takımın başına geldi. Beşiktaş her maçta 5 atma potansiyeli olan bir takım. Ancak her maçta bu tip bir kadroyla oynamak risklidir. Beşiktaş'a gardını açarsan, kötü oynarken bile gol atar.

GÜNTEKİN ONAY: Oğuzhan, Şenol Güneş'in istediği gibi savunma yönünü geliştirirse Modric ve Rakitic gibi oyuncuların seviyesine gelir.

RIDVAN DİLMEN: Oğuzhan'ın ofansif özellikleri Modric ve Rakitic'ten daha iyi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mersin İdmanyurdu Oğuzhan Özyakup Rıdvan Dilmen Beşiktaş Spor Haberler

500

Yorumlar (3)

Bozo:

ALLAH NAZARLARDAN KEM GÖZLERDEN ESİRGESİN BJKyı

16
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sen ne yalancı oldun sezon başı gündeme gelmek için böyle yorumlar yapıyorsun

1
9
yanıtYanıtla
Offs:

Ya süper din bjk zevk verdin inşallah sadece futbol oynayarak şampiyon olunan bir lig olur

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title