Haberler

Rektör'den Yılmaz Özdil'e Sert Sözler

Güncelleme:

Muş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil için "insan ötesi bir yaratık" dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Soma'da yaşanan olayda 76 milyon insanın kendi evinden bir cenaze çıkmışçasına yüreklerinin yandığını belirterek, "Ama 76 milyon insanın içinde bazı çürükler var. Onlar bunu, 'müstahak' diye tanımladılar. Bu insanların familyaları nedir bilmiyorum ama herhalde üniversitede yapmamız gereken ilk sosyal çalışmalardan birisinin de bu olduğunu düşünüyorum. Bu insanların türlerini tespit etmemiz gerekiyor" dedi.

MEVLİD PROGRAMI YAPILDI

MŞÜ tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için Yeni Cami'de düzenlenen mevlid programına Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Müftüsü Recep Uzun, üniversite personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlit programında gazetecilere açıklama yapan Rektör Nihat İnanç, Soma'daki maden faciasını 76 milyon vatandaşın yüreğinde hissettiğini söyledi. 76 milyonun Soma'nın derdiyle dertlendiğini dile getiren Rektör İnanç, isim vermeden Yılmaz Özdil'i de eleştirerek, "Gerçekten 76 milyon insanın kendi evinde bir cenaze çıkmışçasına bu olaya yüreklerinin yandığını biliyoruz ama 76 milyon insanın içinde bazı çürükler var. Onlar bunu, 'müstahak' diye tanımladılar. Herhalde kendi durumlarını ifade ediyorlar, onların bir acziyetleri kendilerine müstahak görülen bir durumdur diye düşünüyorum. Oysa biz Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda, Allah'ın sevdiği kullarını, imanı güçlü olan kullarını, daha ağır belalarla imtihan ettiğini de biliyoruz. Bunun aslında siyasal ideolojik yaklaşımdan başka bir izahı olmadığını bütün dünya bilir. Yani bir yerde acısını yaşamaya bile tahammül edemedikleri insanları siyasal ve ideolojik algılarla bir tarafa mahkum etme anlayışının toplumda karşılığı olmadığını, aslında siyasal tarihimiz de ortaya koymuştur. Bundan eğer varsa bir siyasal sonuç elde etme varsa, ideolojik olarak yaklaşıp toplumu bu anlamda bir noktaya çekebiliriz. Bir yaklaşım söz konusu ise bunun karşılığının olmadığını da Türkiye halkı yakın geçmişte de göstermiştir" dedi.

"İNSAN ÖTESİ BİR YARATIK" BENZETMESİ

"Burada aslı olan hiçbir şey yapamıyorsak bile, rahmete giden, geride acılı eşlerini, çocuklarını, analarını, babalarını bırakanların hatırına susmamız gerekiyor" diyen İnanç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiçbir şey yapamıyorsak dua etmemiz gerekir. Bunları da yapamıyorsak, bu insanlarımızın acılarını yaşamasına müsaade etmemiz gerekir. Acıları yaşanan ve cenazelerin daha kalkmadığı bir ortamda, ortamı daha fazla gerecek, hayatlarını kaybeden insanların ailelerini bir kez daha ölüme mahkum edecek bu tür anlayışların ancak sahibinin gerçek kimliğini ifade etmekten öteye geçeceğini düşünmüyorum. Böylesi bir tabloda kalkıp, 'Bu insanlar bu işe müstahak oldukları için bu sonucu yaşadılar' demek, en basitinden, gerçekten insan ötesi bir yaratık olmayı gerektirir. Bu insanların familyaları nedir bilmiyorum ama herhalde üniversitede yapmamız gereken ilk sosyal çalışmalardan birisinin de bu olduğunu düşünüyorum. Bu insanların türlerini tespit etmemiz gerekiyor çünkü bunlar insan değiller. Yaralı, acılı insanları bu şekilde tanımlamak, onların acılarını, yaralarını daha fazla deşmek, hakikaten insan ötesi bir yaratığın yaklaşımı olsa gerek."

Mevlit programı, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat tarafından vaaz verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Özdil Nihat İnanç Hürriyet Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (25)

kahin:

ATATÜRKE kızıyorum aslinda böylelerini tam temizleyememiş. işine gelince müslüman işine gelmeyince vurun abalıya ne guzel meslekmis la bu imamlik..

17
14
yanıtYanıtla
tam tam:

yılmaz özdile laf söleyeceğinize bu ölümlerde payı olanlara konuşun evcil hayvan gibi sahibinize yalanmayın....

19
12
yanıtYanıtla
ŞERİFE:

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ DEĞİL , TARİKAT ŞEYHİ SANKİ, ŞİMDİYE KADAR HANGİ TOPLUMSAL OLAYDA DEMEÇ VERDİN. BAŞBAKAN TU KAKA DİYE ARKASINDAN ŞAK ŞAK ÇILIK YAPMA . ADAM GİBİ BİLİMSEL KONUŞ....

16
10
yanıtYanıtla
vatandaş:

YALAKALIK DİZ BOYU, BELKİ SENİDE VEKİL YADA BAKAN YAPARLAR BEKLE.

19
6
yanıtYanıtla
Malatyalı44:

Rektör sana ne oluyor anlamış değilim bırak siyaset yapmayı orası eğitim yuvası siyaset değil! Nasıl geldiniz acaba o koltuklara çok merak ediyorum doğrusu.

12
11
yanıtYanıtla
YALAKASINIZ44adiliderey@gmail.com:

Bende sizin kafanızda beyin var mı yok mu onu merak ediyorum... Sen ve senin gibiler ihtiyaç fazlasısınız. İadeniz mümkün mü araştırmak lazım...

yanıt0
yanıt0
kaan:

yalakalık olsunda naıl olursa olsun

16
6
yanıtYanıtla
esra özer:

sn özdil doğruyu söyleyip dokuz köyden kovulandır az beklerseniz 10.köye muhtardır

12
9
yanıtYanıtla
AHMETAdınız Yazın:

başbakana yalakalıkta hızlarını iyice artırdılar gün gelir başbakan olmaz bu adamlar ne yapacak merak ediyorum bu seferde dönemin başbakanına yalakalık yapacaklar herhalde Allah akıl versin bu insanlara sana mı düştü bu işler

16
5
yanıtYanıtla
ertan:

kardeşim somalıların suçlusunu yılmaz özdilmiş gibi göstermeyin gerçekleri konuşun. sorumlusu yılmaz özdil değil. neden sorumlularıyla ilgili yorumlar yapılmıyo

16
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title