Haberler

Rektör Ayrancı'dan Teşekkür Mesajı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hasan Ayrancı, teşekkür mesajı yayımladı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hasan Ayrancı, teşekkür mesajı yayımladı.

Ayrancı, mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladığını belirtti.

Rektör atamaları konusunda yapılan değişikliğin ilk uygulamalarından biri olarak atanmanın gurur verici olduğunu ifade eden Ayrancı, şunları kaydetti:

"Çankırı Karatekin Üniversitesi, rektörlük seçimi için yapılan aday müracaatlarında en çok tercih edilen üniversiteler arasında ilk üç sırada yer almıştır. Yeni sistem, üniversite ile şehir arasındaki bağı dikkate alarak mevcut ve doğabilecek problemleri çözebilecek, yeni ufuklar açacak, yükseköğretimin maddi manevi ürünlerini yerel, ulusal ve uluslararası düzeye taşıyabilecek niteliklere sahip aday seçmenin yollarını açmıştır. Eski sistemde sıkça şikayet konusu olan seçim sürecinin doğurduğu gerilim ve bunun üniversiteye yansıtılmasından kaynaklı problemlerin önü de alınmıştır."

Ayrancı, yeni atama sisteminin, dünyanın gelişmiş üniversiteleriyle benzerlik gösteren referanslara bağlı bir yapıda olduğunu dile getirerek, "Tarafımıza tevdi edilen bu görevin yerine getirilmesi için bizi seçilecek adaylar arasında tercih ederek Cumhurbaşkanlığı makamına sunan Yükseköğretim Kurulu üyeleri ile muhterem Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç'a ve bunu onaylayarak yükseköğretimimize hizmet fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi arz ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Karatekin Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Çankırı Ayrancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title