Haberler

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanının özelleştirilmesi işlemi kapsamında, TEK ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ, Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu ve SAFİ Gayrimenkul ve Yatırımları San. Tic. AŞ'den herhangi biri tarafından devralınmasının izne tabi olmadığına karar verdi Çatalağzı Termik Santralinin varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında çeşitli varlıkların teklif sahipleri Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi, Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri AŞ ve Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'nin herhangi biri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığı kararlaştırıldı.

Rekabet Kurulu, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanının özelleştirilmesi işlemi kapsamında, TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ, Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu ve SAFİ Gayrimenkul ve Yatırımları San. Tic. AŞ'den herhangi biri tarafından devralınmasının izne tabi olmadığına karar verdi.

Kurul kararları, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre Kurul, Çatalağzı Termik Santrali'nin varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında çeşitli varlıkların teklif sahipleri Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi, Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri AŞ ve Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'nin herhangi biri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırdı.

Carlyle Group L.P. ve PAI Partners S.A.S.'ın iştiraklerince yönetilen fonlar tarafından Schneider Electric SA'nın Custom Sensors and Technologies iş biriminin yüzde 70'inin devralınması ve üzerinde ortak kontrol sağlanmasına izin veren Kurul, Kraton Performance Polimers Inc. ile LCY Chemical Corp.'un Stiren Blok Kopolimerler işinin birleşmesi ve LCY Chemical Corp.'un Kraton Performance Polimers Inc.'yi devralmak üzere kurulan UK Holdco'da yüzde 50 hisse alması işlemini onayladı.

Motorola Solutions Incorporation'a ait Motorola Kurumsal İşletmesi ve ona bağlı olan şirketlerin hisse ve mal varlıklarının (İDEN-integrated digital enhanced network-hariç) Zebra Technologies Corporation tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, OMV Petrol Ofisi AŞ'nin toplam yüzde 90 hissesine sahip olduğu Marmara Depoculuk Hizmetleri AŞ hisselerinin yüzde 45'inin Shell & Turcas Petrol AŞ tarafından devralınması işlemi ile Verney Carron SA'nın, Armsan Silah Sanayi ve Ticaret AŞ'yi av tüfeği ve toplumsal olaylarda kullanılan ölümcül olmayan tüfek niteliğindeki ürünler için Türkiye bölgesinde münhasır distribütörü/temsilcisi olarak atamasına bireysel muafiyet tanıdı.

Kurul ayrıca, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi işlemi kapsamında, bahse konu yat limanının TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ, Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu ve SAFİ Gayrimenkul ve Yatırımları San. Tic. AŞ'den herhangi biri tarafından devralınmasının izne tabi olmadığına karar verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Akdeniz İnşaat Fenerbahçe Marmara Kalamış Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title