Haberler

Referandum Birleşik Krallık'ın Topraklarını Daraltabilir

Güncelleme:

Birleşik Krallık'taki referandumun ardından Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan ayrılık sinyalleri geldi. Kuzey İrlanda'da İrlanda ile birleşme çağrıları yapılırken, İskoçya geleceğini AB'de görüyor.

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasının ardından, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan Büyük Britanya'nın geleceğine dair soru işaretlerine neden olacak açıklamalar geldi.

İSKOÇYA VE KUZEY İRLANDA'DAN AYRILIK SİNYALİ GELDİ

Çoğunluğu Avrupa Birliği'nde kalma yönünde oy kullanan İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan Birleşik Krallık'tan ayrılma yönünde sinyaller geliyor.

"İRLANDA'YLA BİRLEŞME ÇAĞRISI YAPTI"

On yıllar boyunca Birleşik Krallık'a karşı savaşan IRA'nın siyasi kanadı konumundaki Sinn Fein'in Kuzey İrlanda'daki lideri Declan Kearney, İrlanda'yla birleşme yönünde çağrıda bulundu. Birleşik Krallık'ın Kuzey İrlanda'nın kendilerinden ayrılarak İrlanda'yla birleşmesinin yolunu açacak bir seçime izin vermesi gerektiğini söyledi. "Kuzey'in İngiltere'deki seçimlerin kuyruğuna takılacağı bir durum var. Sinn Fein olarak uzun süredir dillendirdiğimiz talebimiz olan sınır oylaması için baskıda bulunacağız" dedi.

"İSKOÇYA GELECEĞİ AB'DE GÖRÜYOR"

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, ülkelerinin geleceğini AB'de gördüklerini söyledi. "İskoçya, yüzde 62'ye 38'le açık ve kesin bir şekilde AB'de kalmak yönünde oy kullandı" dedi. Sturgeon, ikinci bağımsızlık oylamasının düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İskoçya Kültür, Avrupa ve Dış İlişkiler Kabine Bakanı Fiona Hyslop da "Kararların sonuçları olur. Birleşik Krallık da İskoç halkının çıkarlarına karşı bir karar aldı. Bunun sonuçları olacak" dedi.

18 Eylül 2014'te İskoçya'da, Birleşik Krallık'tan bağımsızlık için yapılan referandumda sandıktan 'hayır' kararı çıkmıştı. Bağımsızlığa 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 55, 'evet' diyenlerin ise yüzde 45 olmuştu.

İSPANYA'DAN CEBELİTARIK TEKLİFİ

Büyük Britanya'nın deniz aşırı toprağı Cebelitarık'ta da nüfusun yüzde 96'sı AB'de kalma yönünde oy kullandı. Bunun üzerine İspanya, Cebelitarık'ı egemenliğine almak üzere harekete geçti. İspanyol radyosuna konuşan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, "Formülümüz belli bir süre Britanya-İspanya ortak egemenliğini uygulamak. Zaman geçtikten sonra da Cebelitarık'ın yeniden İspanyol egemenliğine geçmesi." dedi.

2002 yılında Cebelitarık'ta yapılan referandumda, halkın yüzde 99'a yakını İspanya'yla İngiltere'nin ortak egemenliğini reddetmişti. Tek komşusu İspanya olan ülke, 1713'ten bu yana Birleşik Krallık kontrolünde.





Kaynak: Haberler.com / Güncel

Birleşik Krallık Avrupa Birliği Kuzey İrlanda İspanya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (36)

maarif:

Türk korkusu neler yaptırıyor. . Dünya bizden korkuyor, hatta ürküyor, istemiyor. . olsun. . . . . yalnızlık ama birileri değerli diyor

21
17
yanıtYanıtla
celcius:

aha kendine pay çıkardı osruktan teyyare

yanıt9
yanıt5
cep rahil:

dünya bizde niye korksun koyun kafa

yanıt11
yanıt4
BAWER:

Masaya Otur Fakirlerin kanıyla siyaset yapmasın kimse. . . . İngiliz halkı Cahil- Onursuz ve Yüzsüz alçak bir halk olsaydı Cameron hırsızlık yapsada David Cameron İstifa etmezdi. Ama halk çok asil bir halk.

15
18
yanıtYanıtla
grc:

la cek gıt! fukara acız ceyrek ınsan senı! asılmıs ! hayvan la adamlar bıldıgın hayvan! duygu yok merhamet yok ınsanlık sıfır!

yanıt1
yanıt1
sertac:

Bence Türkiye Düşmanları Olan Kürtler Ermeniler için bir referandum yapalım onlarda bu ülkeden gitsin

14
7
yanıtYanıtla
REİS BEY DOĞRUSU BUNLARSA BEN YOKUM:

KELİMENİ DOĞRU KULLAN BU VATAN BİRTEK SENİN DEĞİL VATANINA AŞIK SENDEN DAHA ASİL KÜRTLERDE VAR

yanıt11
yanıt1
işte halep işte arşın:

Kürt coğrafyasında da referandum yapılmalı Kürtler Türklerle yola devam mı etmek istiyor yoksa bağımsızlığı mı? Sandık ne derse o varmısınız ? . . .

7
14
yanıtYanıtla
Huni Meselesi:

Bir deliye sormuşlar. . Siz deliler içeride kaç kişisiniz. ???? Deli de demiş ki. . Siz akıllılar dışarda kaç kişisiniz. ? Benim gibi bir deli de sana soruyor? Kürt olmak yetmez. . Siz orada Kaç kişisiniz. ?

yanıt2
yanıt5
huni meselesi rumuzuna cevap:

huni sen aklının devlerini yakmışsın sana şimdiden geçmiş olsun :))

yanıt1
yanıt3
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title