Haberler

'Red Bull Music Academy' Paris İçin Gün Sayıyor!

Güncelleme:

Akademi için 4 Mart gününe kadar www.redbullmusicacademy.com'dan başvuru yapılabiliyor.

Akademinin Tokyo'daki 2014 sezonunda Türkiye'den giden iki katılımcıdan biri olan Ah! Kosmos "Music & More" videosunda RBMA'ya başvurmak isteyen müzisyenlerle deneyimlerini paylaşıyor.

1998'den beri dünyayı dolaşarak kentleri müzikle buluşturan Red Bull Music Academy, 2015 dönemi için rotasını Avrupa kültürünün beşiği Paris'e çevirdi. 2011'den beri ilk kez Avrupa'da yapılacak Akademi; müzik, sanat, moda, tasarım ve sinemanın global başkentlerinden Paris'i sonbaharda bir ay boyunca sarmalayacak. Kendini geliştirmek ve dünya çapında müzisyenlerle birlikte çalışmak isteyen tüm sanatçıların kayıt ve başvuru için www.redbullmusicacademy.com'a tıklamaları yeterli.

Tokyo'da düzenlenen RBMA 2014'e Türkiye'den katılan İpek Görgün'le birlikte iki mezunundan biri olan Ah! Kosmos (Başak Günak), elektronik seslerin bedenler ve duvarlar arasındaki yansımasını müziğine taşıyan bir isim. İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmaları Merkezi'nde Ses Mühendisliği ve Tasarımı eğitimi alan Başak Günak, 2010'dan beri Ah! Kosmos mahlasıyla müzik yapıyor. 2013'te "Flesh" adlı EP'sini Müzik Hayvanı etiketiyle yayımlayan Ah! Kosmos; 2013 Rock'n Coke, Berlin CTM Festivali, Venedik ElectroFestival, Tokyo Electronic Music of Arts Festival, CitySonic Festival Mons, Brüksel Piknik Elektronik ve Budapeşte Punkurica Festival'inde performanslar sergileyerek adeta dünyayı dolaştı.

Ah! Kosmos, "Music & More" videosunda hem kendisiyle hem de RBMA deneyimi ile ilgili samimi ve özel anılarını paylaşıyor. Ona göre Red Bull Music Academy'de büyüleyici ve ilham verici bir deneyimi yaşadı. Başak Günak'ı Japonya'da en çok etkileyen şey, kendi sınırlarını aşıp yeni deneyimler yaşamış olmaktı. Akademi'nin farklı müzisyenleri ortaklaşa bir dil yaratmak üzere buluşturmasını çok değerli bulan Ah! Kosmos, bu deneyimin sese ve sanata dair kendi perspektifini de genişlettiğini düşünüyor.

Ah! Kosmos, RBMA deneyimi hakkında şunları söyledi:

"Red Bull Music Academy'nin sağladığı ortam, her ayrıntısıyla bir sanatçı için olağanüstü. Ordaki tüm müzisyenlerle aynı çatı altında olmak benim için büyük bir heyecandı. Elimden geldiğince çok kişiyle temas kurup birlikte çalışma deneyimini yaşamaya çalıştım. Akademi'de ilk andan itibaren herkesi birbiriyle yakınlaştıran bir ortam hakim. Herkes birbirine gönlü açık davranıyor. Güzel ilişkiler kurduğumu düşünüyorum. Benim için oldukça yoğun geçen bir süreçti, harika müzikler yapan insanlarla stüdyoya girip ortak bir fikir çıkarmaya çalışmak beklenmedik şeyler doğurabiliyor. Akademi'ye yaptığım başvurudan Akademi'nin bitişine kadarki süreci çok ilham verici ve derin buluyorum. Akademi'nin müthiş bir katılım formu var, başvurmayı düşünenlerin gözlerinin korkmamasını tavsiye edebilirim. Ayrıca RBMA'in gerek öncesinde gerek sonrasında yapılan etkinliklerle sanatçıların kamusallaşmasına yardımcı olmasını değerli buluyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Tokyo Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title