Haberler

Re'sen Emekliler Derneği'nden 'Ölüm Orucu' Kararı

Re’sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, re’sen emekli edilen yüzlerce alt rütbedeki personelin mağdur olduğu gerekçesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) almış olduğu ‘ölüm orucu’ eylem kararına destek vereceklerini açıkladı.

Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, re'sen emekli edilen yüzlerce alt rütbedeki personelin mağdur olduğu gerekçesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin (TEMAD) almış olduğu 'ölüm orucu' eylem kararına destek vereceklerini açıkladı.

Genel Merkezi Eskişehir'de bulunan Re'sen Emekliler Derneği'nin Genel Başkanı Kahramaner, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yapmış, emekli olmuş ya da re'sen emekli edilmiş personele yapılan haksızlıkların artarak devam ettiğini belirtti. Re'sen emekli edilen yüzlerce alt rütbedeki personelin mağduriyet yaşadığına değinen Başkan Servet Kahramaner, "21 ay tutuklu bulunduğu 'Askeri casusluk' davasında Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz kabul edilerek tahliyesine karar verilen Astsubay Davut Aslan, tahliyeden 3 gün sonra TSK'dan 'disiplinsizlik' gerekçesi ile re'sen emekliye sevk edilmiştir ancak 12 Ağustos tarihinde Ergenekon terör örgütü suçlamasıyla İstanbul 13'üncü Ağır Caza Mahkemesi'nce 7 yıl 6 ay hapis cezası alan ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edilen Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Genelkurmay Başkanlığındaki Hukuk İşleri Müdürlüğü görevine iade edilmişti. Rütbeli personel arasında yapılan bu ayrımcılık, TSK'daki kast sistemini tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Bu durumun akılla ve mantıkla izah edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır" dedi.

Son günlerde TSK'da görev yapmış, emekli olmuş veya re'sen emekli edilmiş personele yapılan haksızlıkların artarak devam ettiğini savunan Başkan Kahramaner, "Geçtiğimiz günlerde yapılan bu haksızlıkları protesto etmek için TEMAD'ın almış olduğu ölüm orucu eylem kararına destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Üç yılı aşkın bir süredir TSK'dan yargı kararı olmadan kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetinin giderilmesi ve özlük haklarının iadesi için mücadele verdiklerini ifade eden Kahramaner, "Gerektiğinde gece yarısı operasyonları ile kişilere özel yasalar çıkaran, kendi siyasi görüşlerine yakın mağdurların sorunlarına çare bulan ancak yıllardır mağdur edilen askerlerin taleplerine sessiz kalan siyasetçiler, bu ölüm orucu eyleminde olası kötü durumların da müsebbibi olacaklardır. İlgili ve yetkililerin bir an önce mağdur temsilciler ile bir araya gelerek sorunları masaya yatırmaları ve talepler doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeleri yapmaları temennimizdir" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Davut Aslan Eskişehir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

sadi özzeybeksadiozzeybek@hotmail.com:

Res'en Emekliler Derneğinin,Assubayların haklı davalarında yanında olmaları takdire şayandır.Haksızlığa uğrayanları en iyi en iyi anlıyanlar haksızlığa uğrayanlardır.

3
0
yanıtYanıtla
kazım koşarsdeniz-@hotmail.com:

mağdur olan insanların özlük haklarını vermek bu kadar zor mu?subayına her türlü mali desteği sağlayan emekliliğini dahi düşünen devlet neden assubaylarına kulaklarını tıkıyor?paralel yapımı assubayları görmeyin dedi? daha ne kadar kör sağır ve dilsizleri bu ülkenin mercileri oynamaya devam edecekler.kenan evrenin ordu içine attığı nifak tohumları ne zaman düzeltilecek?????????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title